Leáll a PayPal stabilcoin projektje a szabályozás bizonytalansága miatt

spot_img

A PayPal éves jelentése szerint a cég a tavalyi év utolsó napjáig 604 millió dollár értékű kriptopénzt tartott ügyfelei nevében.

A jelentésből kiderült, hogy a vállalat 291 millió dollár értékű Bitcoint és 250 millió dollár értékű Ethereumot tartott. További 63 millió dollárt tartanak egyéb digitális eszközökben, például Bitcoin Cashben és Litecoinban, bár a cég nem közölt lebontást erre a kettőre vonatkozóan.

A PayPal egy külsős letétkezelő szolgáltatónál tartja a kriptoeszközöket.

Az üzletmenetet érintő legnagyobb kockázatként a PayPal a bizonytalan szabályozási környezetet jelölte meg. A vállalat szerint egyes kriptopénzek szabályozási státusza még mindig tisztázatlan.

A szabályozási tisztánlátás hiánya az Egyesült Államokban egyre nagyobb aggodalomra ad okot az országban működő kriptotársaságok számára, és az iparág érintettjei szabályozási iránymutatást követelnek. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) nemrégiben végrehajtási eljárást indított a Kraken ellen, annak staking programja miatt. Végül nem vitték bíróságra, a Kraken inkább befizette a 30 millió dolláros bírságot.

A Bloomberg jelentése szerint a PayPal felfüggesztette a stablecoinjával kapcsolatos munkálatokat is. A kriptoipar fokozott szabályozói ellenőrzésére és a partnerével, a Paxos-szal szemben nemrég indult vizsgálatra hivatkozott.

A Paxos ellen jelenleg a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma (NYDFS) folytat vizsgálatot. A vállalat azonban cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint egy másik szabályozó testület arra kérte, hogy vonja vissza a banki engedély iránti kérelmüket.

A PayPal eredetileg úgy tervezte, hogy néhány héten belül elindítja dollárhoz kötött stabilcoinját.

A cég szóvívője megerősítette, hogy egyelőre leállítják a projektet, de együtt fognak működni a szabályozó hatóságokkal, hogy amint lehet, újraindíthassák azt.

A stabilcoinok a Terra stabilcoinjának összeomlása után kerültek fokozott pénzügyi szabályozói vizsgálat alá.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img