Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

LocalBitcoins

Egy évtizedes működés után beszünteti működését a LocalBitcoins, a kripto hőskorszak legismertebb peer-to-peer kriptokereskedési platformja.

Tether

A legnagyobb stabilcoin-kibocsátó Tether csütörtökön kiadta legújabb könyvvizsgálati jelentését, amelyben arról számolt be, hogy 2022 negyedik negyedévében 700 millió dolláros nettó nyereséget ért el, ami a tartalékaihoz képest többletet jelent. A cég profitjáról is először kaptunk információkat.

BlockFi

A BlockFi január 30-i tárgyalásán a bíróság jóváhagyta azt az indítványt, amely a kereseti eljárás menetét rögzíti. A következő napokban a BlockFi károsultak tájékoztatást fognak kapni az eljárás kárügyintézőjétől, a Kroll-tól, amely információkat fog tartalmazni a számlaegyenlegek megtekintéséről, az egyedi ügyfél követelések részleteiről és a kárigény igazolási folyamatának határidejéről.

Binance

A Binance február 8-án szerdától határozatlan időre kivezeti a dollár alapú banki tranzakciók támogatását. A tőzsde szóvívője szerint ez csak egy átmeneti állapot lesz, és kifejezetten csak a bankszámlás utalásokra vonatkozik. A más pénznemekben, vagy egyéb módokon, például bankkártyával, vagy Google Pay és Apple Pay segítségével indított tranzakciók továbbra is működni fognak.

Celsius

Egy január 31-i bírósági beadvány szerint, a csődbe ment kriptohitelező, a Celsius, közzétette azoknak a felhasználóinak a nevét, akik jogosultak lesznek arra, hogy a platformon zárolt vagyonuk 94%-át kiutalhassák. A több mint 1400 oldalas lista tartalmazza az ügyfeleknek járó egyes kriptoeszközök megnevezését és annak összegét is.

Litecoin

A Litecoin Foundation és az Unbanked legutóbbi bejelentése szerint, a Mastercarddal együttműködve, hamarosan elérhető lesz a Litecoin Card az Egyesült Királyságban és Európában.

Twitter

A Financial Times szerint a Twitter elkezdte a szabályozói engedélyek beszerzését ahhoz, hogy saját fizetési szolgáltatást vezessen be. Elon Musk azt tervezi, hogy a Twittert egy WeChat-szerű szuperalkalmazássá alakítja. Ehhez az első lépés a fizetési infrastruktúra kiépítése lesz.

Revolut

Már a magyar felhasználók számára is elérhető a staking, a Revolut alkalmazásán belül. Az újdonságra egy olvasónk hívta fel a figyelmet.

Piaci zanza

A hagyományos piacokat pénteken egy kisebb meglepetés érte, aminek negatív hullámai erre a hétre, és a kripto piacra is átgyűrűzhetnek.

A legnagyobb amerikai kripto tőzsde igazgatója szerint a stake-elés betiltására készülhet az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC).

A Visa stabilcoin alapú elszámoláson dolgozik

Nem kellett sokat várnunk, alig egy nappal a Coinbase igazgatójának fülese után máris elérhetetlenné vált a staking egy ismert amerikai kripto tőzsdén.

A kriptotőzsdék fontos bevételi forrásait célozza az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet új lépése, amiben a staking betiltását is előrevetítette.

Amerikai demokrata politikusok az Energiaügyi Minisztériumtól (DOE) és a Környezetvédelmi Ügynökségtől (EPA) azt követelik, hogy kényszerítsék ki belátható időn belül a kriptobányász vállalatoktól az energia- és emissziós (kibocsátási) adataik közzétételét.

A törvényjavaslat legalizálná az otthoni digitális eszközbányászatot és a bányász vállalkozások működését az erre a célra kijelölt ipari célú területeken. A tervezet megtiltaná, hogy a Közszolgáltatási Bizottság diszkriminatív villamosenergia díjakat szabjon ki a bányászokra.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Bitcoinbányászindex-jelentések

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img