Kiutalási lehetőség Celsius károsultaknak

spot_img

Egy január 31-i bírósági beadvány szerint, a csődbe ment kriptohitelező, a Celsius, közzétette azoknak a felhasználóinak a nevét, akik jogosultak lesznek arra, hogy a platformon zárolt vagyonuk 94%-át kiutalhassák. A több mint 1400 oldalas lista tartalmazza az ügyfeleknek járó egyes kriptoeszközök megnevezését és annak összegét is.

A kiutalási jogosultság bizonyos kritériumoktól függ:

  • az átutalásnak 7575 dollárnál kevesebbnek kell lennie,
  • a kifizetés csak akkor fog megtörténni, ha az adott felhasználó elegendő összeggel rendelkezik az esetleges kiutalási díjak fedezésére, 
  • el kell végezni egy frissített pénzmosás elleni (AML) és az ügyfélismereti (KYC) információkkal kapcsolatos irányelveket,
  • valamint meg kell adni a kifizetés célcímére vonatkozó információkat.

A fennmaradó 6% kiutalásáról a bíróság egy későbbi időpontban fog határozni. A kifizetésekre jogosult károsultak február 15-e körül kapnak egy e-mailt az átutalások feldolgozásának további lépéseiről. A kiutalási kérelmek várható nagy száma miatt előfordulhat, hogy a kifizetést nem fogják tudni azonnal feldolgozni.

A Celsius bíróság által kijelölt vizsgálója január 31-én egy elmarasztaló jelentést is közzétett a cég működéséről. A vizsgáló szerint a cég Ponzi-rendszerhez hasonlóan működött, hozzátéve, hogy az ügyfelek platformon tárolt értékeit a CEL token árának manipulálására és a két alapító vagyonának gyarapítására használták fel.

“A Celsius problémái nem 2022-ben kezdődtek, 2020-ig nyúlnak vissza, miután a vállalat elkezdte az ügyfelek eszközeit a működési költségek és a jutalmak finanszírozására is felhasználni” – mondta Shoba Pillay, a Celsius vizsgálóbiztosa egy külön beadványban.

Frissítettük a kriptovaluták biztonságos tárolásáról szóló KriptoSuli fejezetet is. Egyben olvastad már? A frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formában is kapható. Katt a részletekért.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Visszakaphatják pénzüket a pórul járt Celsius felhasználók?

/coindesk, cryptoslate/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img