Csökkennek a bányász kintlévőségek

spot_img

A bányászok továbbra is az adósságok átstrukturálásán és tőkeemelésen dolgoznak, hogy elkerüljék a csődeljárást. Legutóbb a TeraWulf jelentette be, hogy átcsoportosította adósságkötelezettségeit, hogy elkerülje a negatív cash flow-t. Határidős hiteleinek lejárati dátumát 2024 áprilisáig sikerült meghosszabbítania, valamint törzsrészvényeinek nyilvános kibocsátását is tervezi február 6-án, amely során 25 millió dolláros bevételre számít. 

A 2022-es harmadik negyedév végén a TeraWulf-nak 138,5 millió dollárnyi hitele volt. A közlemény után a cég részvényei közel 30%-ot estek. A bitcoinbányászok között a TeraWulf az egyik legeladósodottabb nyilvánosan jegyzett bányász. Ennek ellenére a befektetők bíznak a vállalatban, hiszen a piacon az egyik legkedvezőbb, több évre előre rögzített villamos energia árral bányásznak, ami 0,035 USD/kWh. 

Ráadásul 2023 első negyedévében, a TeraWulf segítségével fog megnyílni az Egyesült Államok első nukleáris energiával ellátott adatközpontja Pennsylvaniában. A cég telephelyét Nautilus Cryptomine névre keresztelték és 100%-ban karbonsemleges lesz. A 300000 négyzetméteres adatközpontot 50 MW bányászati kapacitásra tervezték és a 2,5 gigawattos atomerőmű fogja táplálni.

A TeraWulf Nautilus Cryptomine telephelye

(forrás: world nuclear news)

Az elmúlt hónapokban a Bitfarms-nak (BITF) és a Greenidge Generation-nek (GREE) is sikerült kifizetni, vagy átstrukturálni az adósságokat. A GREE, ahogy az ARGO is tette, szintén megvált egyik telephelyétől az NYDIG javára. A cég a tavalyi évben, az alapvető működési költségeket is nehezen tudta előteremteni. Ez az összeg, a működésbeli és adósság átstrukturálásnak köszönhetően 1,5 millió dollárról 0,4 millió dollárra csökkent.

Még a tavalyi évben sikeres tőkebevonást hajtott végre a Bitfarms, valamint több ezer bitcoint adott el 56 millió dollár értékben, hogy csökkentse kintlévőségeit. Újratárgyalta az 5 millió dollár értékű bitcoin fedezetű hitelét, valamint 12 millió dolláros bányászberendezésekkel fedezett adósságot fizetett ki és csökkenteni tudta kamattartozásait is 2 millió dollárral, így az NYDIG felé “már csak” 23 millió dollárral tartozik. 

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Hiteleik átstrukturálásán dolgoznak a bányászok

/coindesk, terawulf, world nuclear news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img