Bányászflotta leépítésével csökkenti a Stronghold az adósságállományát

spot_img

Az egyik legnagyobb amerikai bitcoinbányász, a Stronghold Digital Mining Inc. részvényei több mint 25%-ot zuhantak a szerdai kereskedési napon. Az esés okát valószínűleg a második negyedéves jelentésben kell keresni. A jelentés szerint a vállalat veszteségei az egy évvel korábbiakhoz képest nőttek, annak ellenére, hogy a szerkezetátalakítási terv szerint, mintegy 26200 bányászgépet adnak vissza az adósság felére csökkentése érdekében.

A Nasdaqon jegyzett bányász cég nettó vesztesége 40,2 millió dollárra nőtt az idei második negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 3,2 millió dolláros veszteséggel – derült ki a Stronghold legfrissebb eredménykimutatásából.

A Stronghold a hét elején közölte, hogy megállapodott a New York Digital Investment Grouppal és egy másik hitelezővel a bitcoin bányászgépek visszaszolgáltatásáról. Mindez a 67,4 millió dolláros adósság csökkentése érdekében történt, amitől a Stronghold azt várja, hogy “jelentősen javulni fog a pénzügyi helyzete és nagyobb pénzügyi rugalmasságot fog biztosítani a jövőben“.

A vállalat emellett kötelezettségvállaló levelet kapott a WhiteHawk Finance LLC-től a jelenlegi eszközfinanszírozási megállapodásainak átstrukturálására és bővítésére, amely szerint akár 20 millió dollár hitelfelvételi kapacitással is bővülhet.

Ezekkel a megállapodásokkal a Stronghold arra törekszik, hogy a június 30-án fennálló tartozásait mintegy 55%-al csökkentse.

A cég folyamatosan ingadozik a hálózatba történő áramértékesítés és a bitcoin bányászat között, azonban áramtermelő kapacitása továbbra is változatlan marad. Az elmúlt időszakban nemcsak a Stronghold döntött úgy a bányász szektorban, hogy az előállított elektromos áramot értékesíti. A BTC alacsony árfolyama miatt jövedelmezőbb lehet elektromos áramot értékesíteni, mint bitcoint bányászni.

“Igaz, a bitcoin bányászflottánkat rövid távon csökkentettük, azonban lényegesen nyitottabbak lettünk az energiapiacokkal szemben, amelyek továbbra is szűkösek” – nyilatkozta Greg Beard, a Stronghold társelnöke és vezérigazgatója a közleményben.

A bányász székhelyéül is szolgáló Pennsylvaniában az 1700-as évek óta folyik a szénbányászat. A szénbányászat melléktermékét a bányákhoz közel halmokba hordják. A Stronghold ezeket a halmokat, ezt a meddőt szállítja el telephelyeire és különböző eljárásokkal vonják ki a mérgező anyagokat. A folyamat során energia szabadul fel és ezt hasznosítja a vállalat a bitcoin bányászat során. A folyamat alapján a kriptovaluta bányászattal gyakorlatilag rekultiválja a cég ezeket a területeket, ami a szénbányászat miatt csak tovább szennyeződne.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Az elmúlt hónapokban nőtt a bányászat jövedelmezősége

/forkast.news, stronghold/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img