Visszakaphatják pénzüket a pórul járt Celsius felhasználók?

spot_img

A Celsius csődeljárásának legújabb fejezetében a hitelező cég ma engedélyt kért a bíróságtól, hogy felszabadíthassa a befagyasztott ügyfélpénzeket. A befagyasztást a csődeljárás miatt rendelte el a bíróság, a Celsius viszont úgy érvel, hogy a bent lévő 225 millió dollár technikailag nem a vállalat tulajdonát képezi.

210 millió dollárt a cég ügyfelei helyeztek el a platformon a letéti program keretében, további 15 millió dollárt pedig a befagyasztott számlák tartalmaznak. Az előbbi összeg nagyjából 58 ezer ügyfél, az utóbbi pedig mintegy 5680 ügyfél pénzéből tevődik össze.

New York déli körzetének csődbírósága október 6-ára tűzte ki a meghallgatást és jó esély van arra, hogy engedélyezni fogja az ügyfélpénzek visszaszolgáltatását. A Celsius pórul járt felhasználói így most először viszont láthatják a pénzüket.


Megbízható hitelező szolgáltat keresel? Mi a NEXO-t ajánljuk.


Az egykor a kriptoipar vezető hitelező cége, a Celsius júniusban „szélsőséges piaci körülményekre” hivatkozva beszüntette a kiutalásokat és a kifizetéseket a szolgáltatásban.  Egy hónappal később csődöt jelentett, majd kiderült, hogy 1,2 milliárd dolláros lyuk tátong a könyvelésükben. A csődeljárás során olyan pletykák is napvilágot láttak, melyek szerint a cég vezérigazgatója, Alex Mashinsky korábban az ügyfelek pénzével folytatott bitcoin kereskedést.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img