Megszűnik a LocalBitcoins, a kripto hőskorának legnagyobb tőzsdéje

spot_img

Egy évtizedes működés után beszünteti működését a LocalBitcoins, a kripto hőskorszak legismertebb peer-to-peer kriptokereskedési platformja.

A kriptotőzsde történetesen arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a továbbiakban nem tudja biztosítani a Bitcoin-kereskedelmi szolgáltatását, és a február 9-én közzétett bezárási közlemény szerint minden ügyfelet arra buzdítanak, hogy vegyék ki pénzüket a LocalBitcoinsból és a LocalBitcoins walletjéből.

A LocalBitcoins mögött álló csapat büszkeségét fejezte ki az elmúlt évtizedben elért eredményeire:

“A LocalBitcoins eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy mindenhová elhozza a Bitcoint és előmozdítsa a globális pénzügyi integrációt. Ezt a küldetést több mint 10 éve vállunkon visszük, és büszkék vagyunk arra, amit mindannyiótokkal, hűséges közösségünkkel együtt elértünk.”

A tőzsde a szolgáltatása leállításának okaként a medvepiacot jelölte meg, amit minden igyekezete ellenére sem tudott leküzdeni.

A közleményben részletezett idővonal szerint a kereskedési platform február 9-től felfüggeszti az új regisztrációkat, majd ezt követően a LocalBitcoins kereskedés és a LocalBitcoins pénztárca használatának felfüggesztése következik.

Február 17. után “a LocalBitcoins ügyfelei csak a Bitcoin kiutalását tudják majd elvégezni a platformon”, mivel a “kereskedési és pénztárca szolgáltatások ekkor már nem lesznek elérhetőek”. A tőzsde egy 12 hónapos időszakot is megadott, amely alatt a felhasználók kivehetik a pénzüket, de egyben arra biztatta őket, hogy hamarabb végezzék el a kiutalásokat.

Az egykor vezető peer-to-peer Bitcoin-tőzsde vezérigazgatója, Sebastian Sonntag 2021-ben azt nyilatkozta, hogy a platform havonta több mint 135 000 új felhasználót regisztrált, és akkoriban naponta 4000-5000 új résztvevőt fogadott.

Megjelent kezdőknek szóló KriptoSuli oktatóanyagunk felújított kiadása, e-könyv és hangoskönyv formában.

Nézd meg mit tud a KriptoSuli ide kattintva

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img