A Visa stabilcoin alapú elszámoláson dolgozik

spot_img

A StarkWare Sessions 2023 rendezvényen a Visa részéről Cuy Sheffield, a vállalat kriptorészlegének vezetője osztotta meg a cég digitális eszközökkel kapcsolatos jövőképét.

A fizetési óriás arra törekszik, hogy a jövőben digitális eszközöket lehessen fiat pénznemekké váltani platformján, valamint hatalmas kapacitással rendelkező elszámolási rendszer létrehozásán dolgozik.

“Teszteltük, hogyan lehet ténylegesen elfogadni Ethereum hálózaton indított USDC alapú elszámolási tranzakciókat. Ezek nagy értékű elszámolási fizetési tranzakciók voltak” – mondta Cuy Sheffield az eseményen tartott beszélgetésen.

Sheffield szerint a digitális eszközökkel és fiat valutákkal történő globális elszámolásban a Visa innovációt lát, és ez egy olyan irány, amelybe a Visa befektet. Konkrétan kijelentette:

“Ugyanúgy, ahogy egy határokon átnyúló tranzakciónál át tudunk váltani dollárt euróra, ugyanúgy át kell tudnunk váltani a digitális tokenizált dollárt hagyományos dollárra”.

A Visa már régóta vizsgálja, hogyan lehetne a blokklánc technológiát beépíteni a már meglévő hálózatába a pénz gyorsabb mozgatása érdekében. Az elszámolás továbbra is a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications, azaz a SWIFT rendszerén keresztül történne, amely egy biztonságos és szabványosított tranzakciós kommunikáció rendszer.

A frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható. Kattints a részletekért.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A fiat tartalékkal fedezett stabilcoinok jelentősége

/cointelegraph, visa/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img