Először adott el bitcoint a Marathon

spot_img

A Marathon Digital, Észak-Amerika egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett bitcoinbányásza, két év után először jelentette be, hogy bitcoint adott el. Az eladás ellenére, a Nasdaq-on jegyzett bányász továbbra is a világ egyik legnagyobb nyilvános bitcoin vagyonával rendelkezik. A cég januári BTC eladása egyben azt is jelenti, hogy egyedül, már csak a HUT 8 maradt, aki tartja magát a “bitcoint tartani mindörökké elvhez. 

“A havi működési költségek finanszírozása érdekében, 2023-ban folytatni kívánjuk bitcoin állományunk egy részének értékesítését. Még ezekkel az eladásokkal együtt is, a korlátlan bitcoin állományunk 8090 bitcoinra nőtt 2023 januárjában a tavaly decemberi 7815 bitcoinról, mivel a termelésünk javult. Emellett a hónapot 133,8 millió dollár korlátlan készpénz állománnyal zártuk” – olvasható a Marathon múlthavi bányászati jelentésében.

A Marathon Digital az iparág egyik legnagyobb nyilvános bitcoin állományát halmozta fel az évek során, a MicroStrategy után a második helyen áll. A cég szerint, az eladást nem a jelenlegi negatív piaci helyzet diktálta, hanem stratégiai pénzügyi lépés volt. 

Marathon Digital 2023 január havi bányász jelentése

A Marathon Digital Holdongs 2023 január havi bányászjelentése (forrás: Marathon Digital, szerkesztette: nasmith21/Kripto Akadémia)

Már a korábbi sajtóközleményekben és eredménybeszámolókban is jelezte a bányász, hogy a termelés felfutásával, a működési költségek fedezésére megválhatnak majd bitcoin állományuk egy részétől. Úgy néz ki ez a lépés idén januárban jött ki, hiszen ebben a hónapban rekord mennyiségű BTC-t bányászott ki, 687 darabot, így a termelés javulásával 1500 BTC-t adhattak el.

A megújult KriptoSuliban a bányászatról is olvashatsz, amit e-könyv és hangoskönyv formájában is beszerezhetsz. Kattints a részletekért.

A kihívásokkal teli 2022 után, a bányászvállalat továbbra is optimista jövőjét illetően, 2023 közepére mintegy 23 EH/s bányászati teljesítményt kíván elérni. Jelenleg több mint 71000 bányászgépet üzemeltet 7,3 EH/s vállalati hashráta kapacitással. Január végén 11418 darab bitcoint birtokolt, 8090 darabhoz bármikor hozzáférhet. 

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Marathon Digital a piaci körülmények ellenére is folytatja a bányászatot

/marathon, yahoo finance/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img