A Binance határozatlan időre felfüggeszti az USD befizetést

spot_img

A Binance holnap, azaz február 8-án szerdától határozatlan időre kivezeti a dollár alapú banki tranzakciók támogatását. A tőzsde szóvívője szerint ez csak egy átmeneti állapot lesz, és kifejezetten csak a bankszámlás utalásokra vonatkozik. A más pénznemekben, vagy egyéb módokon, például bankkártyával, vagy Google Pay és Apple Pay segítségével indított tranzakciók továbbra is működni fognak.

A változás kizárólag a tőzsde nemzetközi (Binance.com) ügyfeleit érinti. Az amerikai (Binance.us) platform felhasználói továbbra is képesek lesznek a dollár alapú banki tranzakciókra.

A Binance-nek korábban már voltak hasonló problémái. Másfél évvel ezelőtt az akkori európai banki partnerük mondta fel velük az együttműködést, amiért 9 hónapon át elérhetetlen volt az EUR és GBP alapú utalások lehetősége.

A fiaskó hátterében akkor az állt, hogy a brit pénzügyi hatóságok veszélyesnek minősítették az oldalt, amire hivatkozva a váltó pénzügyeit kezelő intézmény is jobbnak látta, ha felfüggeszti a velük való kapcsolatot. A Binance később talált egy másik partnert, így az európaiak számára fontosabb utalási módok (pl.: sepa) újra elérhetővé váltak és azóta is működnek.

A mostani dollár kivezetés kapcsán vannak, akik attól tartanak, hogy ez a lépés szintén egy hasonló, valamilyen a tőzsde elleni fellépés előjele lehet, aminek közeledtéről a hatóságok talán figyelmeztették a dollár utalásokat feldolgozó bankot.

Mások szerint az FTX csőd hullámai érhették el a tőzsdét, a bedőlt váltó ugyanis több kriptobarát amerikai bankot (Silvergate, Signature) is nagyon nehéz helyzetbe hozott. A Signature emiatt már korábban bejelentette, hogy a jövőben csökkenti a kriptós cégekkel való együttműködését, és limitálni fogja a hozzájuk köthető tranzakciók feldolgozását. Mivel a Binance.com is a Signature ügyfele (volt?), az is lehet, hogy ez okoz most számukra nehézséget. (A Binance.us egy másik bankhoz, a Prime Trust-hoz tartozik.)

Mivel a pontos okokat nem nevezte meg a tőzsde, jelenleg mindenki csak találgatja, hogy mi áll a döntés hátterében.

  • Megújult a KriptoSuli, az új változat már hangoskönyv formában is elérhető. További részletek ezen az oldalon.

Érdekesség, hogy a Binance közleménye szerint a dollár alapú banki utalások állítólag csak egy nagyon kicsi, 0.01%-os részét teszik ki az általuk feldolgozott tranzakcióknak, ezért ennek elvesztése szerintük nem okoz majd érdemi fennakadást a napi működésben. A közösségi oldalakon sokan meglepődtek ezen az arányon, az emberek többsége ennél jóval fontosabbnak gondolta a dollár szerepét a Binance életében.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img