Binance: ismét elérhető a SEPA (EUR) és Faster Payments (GBP) be- és kifizetési lehetőség

spot_img

A Binance tavaly nyáron függesztette fel a tőzsdéhez közvetlen banki tranzakciókat lehetővé tevő SEPA (EUR) utalások végrehajtását. A magyar pénzintézetek által is támogatott fizetési lehetőség azonban néhány órával ezelőtt ismét elérhetővé vált az oldalon.

A felhasználók a belépés után itt választhatják ki az ingyenes banki befizetés, itt pedig a kifizetés lehetőségét. Ez utóbbi díjszabása a tőzsde hivatalos információs oldala szerint 1.5 euró / tranzakcióba kerül, míg a tényleges kiutalási oldal ennél egy picivel többet sejtet.

A Binance-es SEPA tranzakciók Európa egész területéről igénybe vehetők, kivéve Svájcot és Hollandiát. A bejelentéssel egy időben ugyancsak elindult a Nagy Britanniában használt és azonnali utalásokat lehetővé tevő Faster Payments támogatás is. A SEPA tranzakciók jóváírási ideje várhatóan 1-2 munkanap lesz.

Fontos: a tőzsde felhívta a figyelmet arra, hogy a 3 EUR, illetve 3 GBP alatti utalásokat az ezeket terhelő jutalékok miatt nem tudják végrehajtani. Ha valaki ilyen kis mennyiséget küld, számoljon azzal, hogy az a pénz el fog veszni és azt vissza sem fogják neki téríteni.

A Binance az első bankszámlás utalás előtt arra kéri a felhasználókat, hogy erősítsék meg a személyazonosságukat, amihez fel kell tölteniük egy lakcímüket igazoló dokumentumot (pl.: közüzemi számlát, vagy bankszámlakivonatot), illetve válaszolniuk kell néhány személyes kérdésre is (pl.: milyen tevékenységből származik a beutalni kívánt összeg). Ez utóbbit a pénzmosás ellenes törvények írják elő.

Kollégánk, Nasmith tesztje alapján a lakcím megerősítés folyamata nagyjából 5 percet vesz igénybe, ezt követően már lehet is utalni a tőzsdének. A Binance-nek küldött tranzakciót a Paysafe fizetési szolgáltató és egy luxemburgi székhelyű bank dolgozza fel.

(A bankszámlák regisztrációjához szintén szükség lehet egy egyszeri, 3 eurós utalásra is. Ezt a pénzt a már fentebb említett okok miatt valószínűleg nem fogják a felhasználóknak visszatéríteni.)

Ha még nincs Binance számlád, regisztrálj és használd ki a 20%-os jutalékvisszatérítési ajánlatunkat, melyet a tőzsde minden váltás és kereskedés után levont jutalék után megtérít.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img