Lugano városa törvényes fizetőeszközzé teszi a bitcoint

spot_img

A svájci Lugano városa törvényes fizetőeszközzé teszi a bitcoint, és lehetővé válik a lakosság számára, hogy a közszolgáltatási díjakat vagy adókat bitcoinban fizessék meg – jelentette be Pietro Poretti városigazgató egy élőben közvetített eseményen Michele Foletti polgármesterrel és Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatójával együtt. 

A város több mint 200 kereskedővel dolgozik együtt a bitcoin és a Lightning fizetések bevezetésének előmozdítása érdekében.

“Valószínűleg ez a legfontosabb dolog ebben a projektben” – mondta Ardoino, utalva a “Plan ₿”-re, a Tetherrel közösen felvázolt és kidolgozott városi kezdeményezésre. A terv értelmében a Tether stabilcoinja az USDT szintén törvényes fizetőeszköz lesz a városban.

A Plan ₿ magában foglal egy olyan helyszín létrehozását a város szívében, amely központként fog működni a bitcoin és blokklánc startupok számára. A városvezetés azt szeretné, hogy ez a központ legyen a hálózati események, a bitcoin találkozók- és műhelyek helyszíne.

“El Salvador GDP-je 10%-kal, turizmusa pedig 30%-kal nőtt, miután a bitcoint törvényes fizetőeszközzé nyilvánították – mondta Ardoino. Képzeljük el, mit tehetünk egy Európa közepén fekvő városban.”

Poretti elmondta, hogy a város “vörös szőnyeget gurít” a bitcoin vállalkozások elé. A kriptós cégeket, látogatókat és a leendő lakosokat olyan vállalkozásbarát környezettel fogadja, amely minimális bürokráciát és ideális feltételeket biztosít a gyarapodáshoz.

A Plan ₿ két befektetési alap létrehozását is előírja. Az első alap 3,26 millió dollárt különít el a bitcoin, az USDT és az LVGA, a város svájci frank alapú stabilcoinjának bevezetésére, amely Luganóban is törvényes fizetőeszköz lesz. A második, egy körülbelül 108 millió dolláros pénzalap létrehozását jelenti azon bitcoin- és blokklánc startupok számára, amelyek a városba kívánnak letelepedni személyzetükkel együtt és ott is kívánják létrehozni székhelyüket.

Lugano “B tervének” egy másik aspektusa a tudományos világgal való szoros kapcsolattartásra vonatkozik. A város a helyi egyetemekkel partnerségben speciális tananyagot tervez létrehozni a bitcoinról és a Lightningról. Ezek a bitcoin- és blokklánc oktatásra irányuló lépések, számos hallgatói ösztöndíj létrehozását is magukban foglalják, ezzel igyekezve képzett és szakképzett munkaerő-állományt létrehozni.

Október végén Lugano városa ad otthont a Bitcoin World Forumnak, egy olyan globális eseménynek, amely a bitcoin bevezetésének felgyorsítására és a szólásszabadság védelmére összpontosít – jelentette be Ardoino és Poretti az eseményen.

A felszólalók azt is bejelentették, hogy Lugano belekezd a bitcoin bányászatba. A Plan ₿ olyan stratégiákat is kutat, amelyek segítségével a város megújuló energiaforrások által bányászhatna BTC-t.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/bitcoinmagazine, trendingtopics.eu, tether, thecryptobasic.com, gettotext.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img