A Binance átmenetileg felfüggeszti a SEPA banki tranzakciók végrehajtását

spot_img

Egy Binance által küldött tájékoztató email szerint a tőzsde ma reggeltől felfüggeszti a SEPA euro banki tranzakciók végrehajtását. Habár a levél kifejezetten csak a beutalásokat (deposit) említi, elképzelhető hogy a döntés érinteni fogja a kiutalásokat is.

A korlátozás ma délelőtt, magyar idő szerint 10:00-tól fog életbe lépni (UTC 8:00).

A Binance európai pénzügyeit eddig a Clear Junction, egy Egyesült Királyságban bejegyzett fizetési szolgáltató kezelte. A partnerség felbomlásához alighanem az vezetett, hogy a brit pénzügyi hatóság (FCA) néhány nappal ezelőtt figyelmeztetést adott ki a Binance ellen, ami arra kötelezhette a JC-t is, hogy szüntesse meg a tőzsdével való együttműködést. Rajtuk kívül más helyi pénzintézetek, többek között a Barclays is szünetelteti a váltó felé irányuló tranzakciók végrehajtását.

A bank emailben és SMS-ben is tájékoztatta ügyfeleit, hogy többet nem utalhatnak pénzt az oldalra

A Binance ezzel néhány hét alatt elvesztette a dollár, a font és az euró alapú banki tranzakciók támogatásának lehetőségét is, így egyelőre csak a kártyás fizetési opciók állnak a felhasználók rendelkezésére.

Az intézkedés a kriptopénz alapú tranzakciókat nem érinti, ezekhez továbbra is zavartalanul férhetnek hozzá a váltó ügyfelei. A jelenleg is folyamatban lévő euro tranzakciós kérelmek kis szerencsével még teljesülhetnek, de ha mégsem, akkor a tőzsde 7 napon belül visszatéríti azokat az felhasználók számlájára. Személyes ismerettségi körünkben az FTX, a Kraken, a Crypto.com és a hazai váltók számítanak a legnépszerűbb dollár/euró/forint kiutalási módoknak, ezek működése tudomásunk szerint továbbra is zavartalan.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Ezért szeretjük az FTX-et

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img