Az EU Parlament Monetáris Bizottsága jövő héten szavaz a MiCA-ról

spot_img

Korábban a Kripo Akadémia is beszámolt arról, hogy február 28-án az Európai Parlament elhalasztotta a kriptoeszközök törvényjavaslatáról szóló szavazást egy vitatott bekezdés miatt.

A legfrissebb információk szerint, az EU Monetáris Bizottsága március 14-én fog szavazni legközelebb az EU kriptoeszközök piacairól (MiCA) szóló jogszabályról.

A hírt a tegnapi napon tweetelte Dr. Stefan Berger szavazásért felelős biztos és a Gazdasági Bizottság elnöke.

“A MiCA-ban már nem szerepel a proof-of-work témája” – mondta Berger a CoinDesknek, megerősítve ígéretét, hogy eltávolították a korábban bitcoin tilalomnak értelmezett bekezdés tervezetet.

“Az én javaslatom az, hogy a kriptoeszközöket, mint minden más pénzügyi terméket, vegyük fel egy taxonómiai területbe (egységes osztályozási rendszerbe). Tekintettel a kriptoeszközök energiafogyasztása körüli ellentmondásos vitákra, a egységes osztályozási rendszer egyértelműséget teremthetne, és jobb információs alapot biztosítana a fogyasztók számára is.”

“A MiCA erős támogatása egy igen erős jelzés az EU Parlament részéről az innovációbarát pénzügyi szektor felé” – zárta mondanivalóját végül a képviselő.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Törölték a vitatott bekezdést az európai kriptoszabályozás tervezetéből

/coindesk, twitter/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img