Virginia állam ezentúl bitcoin letétkezelési szolgáltatásokat is kínálhat

spot_img

A Virginiai Államszövetség szenátusa elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a bankok számára, hogy bizalmi vagy nem bizalmi minőségben letétkezelési szolgáltatásokat kínáljanak bitcoin és más kriptovaluták számára.

Christopher T. Head képviselő, Virginia állam szenátusi tagja 2022 január elején terjesztette be a 263. számú képviselőházi törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a Virginia államban működő hagyományos bankok számára, hogy letétkezelési szolgáltatásokat nyújtsanak bitcoin és egyéb kriptovaluták számára.

“Egy pénzintézet mindaddig nyújthat virtuális valuta letétkezelési szolgáltatásokat, amíg a kockázatok hatékony kezeléséhez és a vonatkozó törvények betartásához megfelelő protokollal rendelkezik” – áll a törvényjavaslatban.

Ahhoz, hogy a bankok letétkezelési szolgáltatásokat nyújthassanak, egy “módszertani” önértékelési folyamaton kell keresztülmenniük. A kritériumok megkövetelik, hogy “gondosan vizsgálja meg az intézmény az ilyen szolgáltatások nyújtásával járó kockázatokat” – áll a törvényjavaslat rendelkezéseiben.

A törvényjavaslat tovább magyarázza az értékelési kritériumokat, kimondva, hogy a bankokkal szembeni elvárások közé tartozik:

  • a hatékony kockázatkezelés megvalósítása, 
  • a kriptovaluták letétkezelését végző bankokkal kapcsolatos releváns kockázatok mérésére és ellenőrzésére szolgáló kontrollok, 
  • a megfelelő biztosítások meglétének igazolása, 
  • valamint a szolgáltatókat érintő kockázatok visszaszorítását célzó szolgáltatásnyújtási felügyeleti programok fenntartása.

A törvényjavaslat lehetővé kívánja tenni, hogy a banki infrastruktúra vagy bizalmi, vagy nem bizalmi minőségben vegyen részt. Amennyiben egy bank fiduciárius (bizalmi, ideiglenesen átadott) módon kíván működni:

“A bank bizalmi jelleggel eljárva megköveteli az ügyfelektől, hogy virtuális valutáikat a bank ellenőrzése alá helyezzék erre a célra létrehozott teljesen új privátkulcsokkal együtt”.

Amennyiben egy bank nem bizalmi vagyonkezelői minőségben kíván működni:

“Ha az ilyen szolgáltatások nyújtása nem vagyonkezelői minőségben történnek, akkor a bank letéteményesként jár el. Az ügyfél eszközeit megőrzés céljából birtokba veszi a bank, miközben a jogi tulajdonjog az ügyfélnél marad. Ez azt jelenti, hogy az ügyfél megtartja a virtuális valutáihoz kapcsolódó privátkulcsok feletti közvetlen ellenőrzést.”

A törvényjavaslat 39-0 arányú összesítéssel Glenn Youngkin kormányzóhoz kerül, aki nagy valószínűséggel alá fogja írni a kidolgozott törvényjavaslatot.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/bitcoinmagazine, finbold/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img