Az Európai Parlament elhalasztotta a kriptoeszközök törvényjavaslatáról szóló szavazást

spot_img

A proof-of-work bányászatról, különösen a bitcoin energiafelhasználásáról szóló vita, késlelteti az európai kriptopiacokat és kriptovalutákat szabályozó irányelvek szavazását. Az eredetileg február 28-ra tervezett szavazást a szavazásokért felelős biztos elhalasztotta. A sokak által PoW tilalomnak tekintett módosítások időközben kiszivárogtak és közfelháborodást váltott ki.

Az Európai Unió parlamentje a kriptovilág felháborodására reagálva elhalasztotta a régóta várt kriptovaluta szabályozásról szóló voksolást. A MiCA néven ismert kriptopiaci eszközökről szóló irányelv szavazása február 28-ra volt kiírva.

Az irányelvekről folytatott tárgyaláshoz közel álló forrás a The Blocknak elmondta, hogy az elsődleges vitás pontok a késői módosítások voltak, amelyeket egyesek a proof-of-work hálózatok betiltásaként értelmeztek, elsősorban az energiafelhasználásukkal kapcsolatos aggodalmak miatt. Miután az információk kiszivárgása negatív sajtóvisszhangot okozott és elsöprő Twitter reakciókat generált, a jobboldali képviselők visszavonták a legutóbbi módosítások támogatását.

Stefan Berger, a Gazdasági Bizottság elnöke és a szavazásért felelős biztos a Twitteren a következőket nyilatkozta: “Nagyon fontos jelentőségű számomra, hogy a MiCA irányelvet ne értelmezzék félre, mint egyfajta bitcoin tilalmat”.

Berger azt is mondta, hogy “két-négy héten belül, március 14-én vagy április elején” nagy esélyt lát a szavazás lebonyolítására.

Az irányelv kidolgozása 2019 óta van folyamatban. Az Európai Parlament nem hozta nyilvánosságra a legutóbbi módosításokat. Egy február 21-i tervezet részlete, amelyet a The Block megszerzett, így szól:

“Ezért sürgősen ki kell emelni a környezetbarátabb megoldások alkalmazását célzó konszenzus mechanizmusok szükségességét, és fel kell szólítani a Bizottságot, hogy azonosítsa azokat a konszenzus mechanizmusokat, amelyek veszélyt jelenthetnek a környezetre, tekintettel az energiafogyasztásra, a szén-dioxid-kibocsátásra, a valós erőforrások kimerülésére, az elektronikus hulladékra és a sajátos ösztönző struktúrákra. A nem fenntartható konszenzus mechanizmusokat csak kis léptékben szabad alkalmazni.”

A késedelmet a kriptoiparban sokan üdvözölték.

“A szavazás elhalasztása a helyes döntés, mivel a törvényjavaslat számos kritikusan fontos kérdése továbbra is megoldatlan” – mondta a The Blocknak Seth Hertlein, a párizsi székhelyű Ledger (hardver tárca gyártó) globális politikai vezetője. “Európa jövőbeli pénzügyi versenyképessége attól függ, hogy jól sikerül-e a MiCA.”

De ahogy Patrick Hansen, a berlini székhelyű Unstoppable Finance stratégiai és növekedési vezetője is rámutatott, még nem tudni, hogy ez a folyamat mennyi ideig fog tartani.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Megérkezett az Európai Parlamentbe az első bitcoin fecske 

/the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img