Óriási méretű fejlesztést jelentett be a Riot Blockchain Texasban

spot_img

A Riot Blockchain (RIOT), az egyik legnagyobb tőzsdén kereskedett bitcoin bányász ​​vállalat bejelentette, hogy megkezdte nagyszabású, 1 gigawattos (GW) telephely bővítési projektjének megvalósítását a Texas állambeli Navarro megyében.

A bővítés – ami eddig a legnagyobb lesz a versenytársak között – szakaszosan fog megvalósulni. A kezdeti 400 megawatt (MW) kapacitást biztosító telephelyet merülő folyadék hűtéses megoldással fejlesztik ki 265 hektáros területen. A bányászat és tárhelyszolgáltatás várhatóan 2023 júliusában kezdődik majd el – áll a cég közleményében.

A bővítés első fázisa magában foglalja a földvásárlást, a helyszín előkészítését, az alállomások fejlesztését, az átvitel építését, valamint a kiegészítő épületek és a négy technológiai szárny (ahol maga a bányászat zajlik) építését. A Riot becslése szerint a bővítés első szakaszának teljes költsége körülbelül 333 millió dollár lesz.

Az első 400 MW-os fázis befejezése után a Riot telephelyének kapacitása további 600 MW-tal 1 GW-ra bővül.

“A bővítés befejeztével a Riot össz kapacitása el fogja érni az 1,7 GW-ot, amivel a vállalat a világ legnagyobb bitcoin bányásza lesz” – mondta a Riot vezérigazgatója, Jason Les a közleményben.

Április 1-jén a Riot bejelentette, hogy 500 millió dollárnyi részvény eladását tervezi, amelynek bevételét a meglévő és jövőbeli projektekre fogja fordítani. A vezérigazgató legutóbbi prezentációjában azt is nyilvánosságra hozta, hogy a cégnek körülbelül 312,3 millió dollár készpénze van.

Inkább a céges részvényektől válnak meg a bányászok, de a bitcointól nem

A Riot továbbra is a Priority Power-rel kíván együttműködni a bővítések és fejlesztések terén. A Priority Power egy vezető szolgáltató vállalat a bitcoin bányászat területén. A vállalat a Riot-tal a texasi Rockdale-ben található Whinstone telephely fejlesztése során kezdett el dolgozni még 2021. májusában. 

A Riot az ​​energiaszolgáltató vállalattal együtt, közösen fogják kidolgozni a telephelyfejlesztés menedzsmentjét, a közművek összekapcsolását, az áramvásárlási szerződéseket és az energiaterhelés rugalmasságának kezelését.

A bővítés első, 400 MW-os fázisa várhatóan körülbelül 270 közvetlen munkahelyet teremt és jelentős pozitív gazdasági változásokat eredményez Navarro megyében.

“Ez a bővítés nagyon jó példája annak a pozitív környezeti, társadalmi és gazdasági hatásnak, amit a bitcoin bányászattal az amerikai fejletlen régiókban el lehet érni” – mondta Chad Harris, a Whinstone telephely igazgatója.

A bányász vállalat ezekkel a fejlesztésekkel jövő év januárjára 12,8 EH/s hashráta kapacitással számol. A jelenlegi és szerződött bányászgépek üzembe helyezésével a teljes bányász flottája pedig körülbelül 370 MW-ot fog fogyasztani.

A vállalat saját bányászatán kívül 200 MW intézményi bitcoin bányász ​​ügyfelet fogad létesítményeiben.

További bányászattal kapcsolatos híreket, kereskedési elemzéseket és tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vs. bitcoin bányász részvények

/coindesk, corsicanadailysun.com, bitcoin magazine, finance yahoo, riot blockchain/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img