Inkább a céges részvényektől válnak meg a bányászok, de a bitcointól nem

spot_img

A bányászok kezdenek pénzszűkében lenni, mivel a BTC árfolyama november óta esik, ráadásul a bevételeik is tovább csökkennek a megnövekedett bányászati verseny miatt.

A bitcoin bányászok elkezdték eladogatni készleteikből a kibányászott bitcoint, valamint saját céges részvényeiket, miután a bányászat jövedelmezősége november óta csökken. Az áram és az eszközszámlákat azonban ki kell fizetni.

A Glassnode blokklánc elemző cég adatai azt mutatják, hogy a bitcoin bányászok az utóbbi időben inkább eladókká váltak.

November 9-e óta az Arcane Research blokklánc kutató cég elemzése szerint egy BTC bányászatából származó hozam átlagosan 50,5%-kal csökkent a két legnépszerűbb bányászeszköz, az S9 és az S19 esetében. Ez azt jelenti, hogy a befektetés megtérülése nagyobb mértékben csökkent, mint a BTC ára.

A hashráta nagymértékű növekedése is hozzájárult a bányászat alacsonyabb jövedelmezőségéhez. A bányászok közötti verseny a hashrátával arányosan nő, mivel egyre több eszközt aktiválnak a hálózaton, hogy versenyben legyenek a következő blokk megtalálásáért.

Február 13-án a bitcoin hashráta újabb történelmi csúcsot ért el. Hihetetlen, de a másodpercenkénti 188,4 EH/s számítási kapacitás egyetlen nap alatt 248,11 EH/s-re ugrott. A hashráta jelenleg körülbelül 206 EH/s-on áll a cikk írásakor az Ycharts szerint.

Néhány nagyobb bányász vállalat viszont úgy döntött, hogy bitcoin eladása helyett, inkább részvények eladásával növeli a pénzállományát és fizeti számláit. Február 11-én a Marathon Digital Holdings Inc. (MARA) szóvivője a Bloombergnek elmondta: “2020 októberében kezdtük el a hodlingot, és azóta egyetlen satoshit sem adtunk el”.

Bitcoin helyett a Marathon 750 millió dollár értékű részvények és értékpapírok eladására nyújtott be kérelmet az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC). A Seeking Alpha értesülései szerint a Marathon, részvényeik eladásának “jelentős részét” hardverek vásárlására és általános célokra kívánja felhasználni.

Rekord mennyiségű bányászgépet vásárolt a Marathon

A részvények eladási ügyében a D.A. Davidson vagyonkezelő cég elemzője is megszólalt: “A bányászoknak ideológiai és üzleti okai vannak arra, hogy vonakodnak eladni a kibányászott bitcoint. A nagy bányászok inkább részvényeket adnának el, mert a részvényeseik azt akarják, hogy tartsák a bitcoint. Eszükbe sem jut eladni!”

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/cointelegraph, bloomberg, seeking alpha/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img