Beszállt a metaverzumba a JPMorgan

spot_img

Egy boltot nyitott a Decentraland világában a JPMorgan bankóriás. A nyitást kedden jelentette be a bank.

Ezzel a JPMorgan lett az első a bankszektorból, aki belépett bármelyik metaverzumba ( a Decentralanden kívül a The Sandbox a másik említésre méltó metaverzum.)

A Decentralandban egy Onyx Lounge névre hallgató társalgót építettek, ami a JPMorgan blokklánc platformjáról, az Onyx-ról kapta a nevét. Megtalálható benne egy pixelesített kép a bank CEO-járól, Jamie Dimon-ról, ami átváltozik Christine Moy-ra, az Onyx vezetőjére. Az épület falain prezentációkat és videókat nézhet a látogató, amik főleg a JPMorgan blokklánc szektorban felhalmozott érdemeivel foglalkoznak. De az emeletes épületben helyett kapott egy kószáló tigris is.

forrás: Forbes

A lounge leleplezése egyben egy nagyobb kutatási beszámoló része is. A JPMorgan ugyanis kiadott egy metaverzumokról és azok piaci lehetőségeiről szóló jelentést. A jelentés foglalkozik a metaverzum tokenek piaci kapitalizációjának óriási ugrásával, a Facebook Metára való átnevezésével és azzal, hogy milyen lehetőségeket rejt brandek, vállalatok és fogyasztók számára a metaverzum.

“Azt látjuk, hogy mindenféle és fajta cég belépni készül a metaverzumba, különböző módokon – például a Walmart, a Nike, a Gap, a Verizon, a Hulu, a PWC, az Adidas, az Atari és a többiek” – írja a jelentés.

A bank a metaverzumban megvásárolható parcellák áraival is foglalkozott. A számolásaik szerint megduplázódott a négy legnagyobb metaverzumban megtalálható parcellák ára a tavalyi év júniusától kezdve decemberig. Átlagosan 6000 dollárról 12 000 dollárra.

A JPMorgan arra számít, hogy a kereslet és kínálat dinamikája egyre több embert fog a metaverzumok gazdaságába integrálni. Ezekhez új skillek fognak kelleni és új módok születnek majd a pénzkeresésre is, hiszen az emberek termékeket fognak fogyasztani, amiket valakinek el kell készítenie. Arra számítanak, hogy rengeteg lehetőséget rejt majd a “kreátor gazdaság”.

A jelentés hitelezésről, jelzálogról és bérleti szerződésekről is beszél: a JPMorgan szerint a metaverzumok a valódi ingatlanpiacon is látott módon fejlődhetnek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img