Leállni kényszerült a Binance Izraelben

spot_img

Leállította szolgáltatásait Izraelben a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, miután a helyi tőzsdei és pénzügyi szabályozó szervek bekérték tőlük a működéshez szükséges engedélyüket. 

Az izraeli Globes információi szerint a Pénzügyminisztérium alá tartozó Tőkepiaci, Biztosítási és Megtakarítási Hatóság felkereste a Binance-et, hogy információkat nyerjen arról, milyen szolgáltatásokat nyújtanak az ország állampolgárainak. A hatóság arra hivatkozott, hogy a kriptopénzekkel foglalkozó szabályozó soha nem kapott működési kérelmet a Binance-től. 

“A közbelépésünk után a Binance leállította minden izraeli tevékenységét és hirdetéseit az országban, amíg nem tisztázzuk az engedélyek kérdését” – írta a hatóság.

A Binance honlapjáról lekerült az izraeli sékel fizetési opció is, amit tavaly februárban vezettek be.

2021 júliusában a Binance CEO-ja, Changpeng Zhao azt közölte a sajtóval, hogy szeretne a helyi szabályozókkal dolgozni és jó kapcsolatokat ápolni velük. Ekkor több irodát is nyitott világszerte, beleértve az izraelit is. Annak ellenére, hogy Izraelnak elég progresszív a kripto-politikája, a Binance mégsem tett lépéseket az ügyben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img