Elnöki rendelettel ijesztgetik a kriptósokat

spot_img

A bitcoin árfolyama immár több mint egy éve ingázik a 30 000 és 60 000 dolláros régiók között. Habár az év elején sikerült ennek a sávnak az alsó feléből elrugaszkodnia, egy tegnapi korrekció ismét próbatétel elé állíthatja a további emelkedésben reménykedőket.

Miután csütörtökön szárnyra kapott az a hír, hogy az Egyesült Államok elnöke a jövő héten egy kriptovalutákat és stabil coinokat érintő különleges elnöki rendeletet tervez aláírni, megingott a BTC árfolyama.

A több nemzetközi híroldal által megosztott értesülést ugyan később részben megcáfolták (elnöki rendelet lesz, de nem biztos, hogy a jövő héten), a bitcoin a nap végére 7.5%-ot esett és ismét visszazuhant a tavaly nyáron kialakított korrekciós sávba.

Januárban egyébként már szintén rebesgették ennek a bizonyos rendeletnek az érkezését. Akkor (január 24-én) szintén egy erőteljes zuhanásal reagált az árfolyam és végül ez lett az az esemény, ami után elértük a lokális aljnak számító 33 000 dolláros szintet.

Szintén az USA-hoz köthető az az említést érdemlő hír, ami szerint az FBI egy kriptovaluták megfigyelésére és lefoglalására specializált egységet szervez.

A mostantól NCET (Nemzeti Kriptovaluta Végrehajtó Csapat) néven futó alakulat tagjai voltak azok, akik a napokban több milliárd dollár értékű kriptovalutát szereztek vissza egy házaspártól.

A történtek után a bikák reményeit rövid távon a 43 000-es szint visszaszerzése tarthatná életben. Érdekesség, hogy mindeközben a bitcoinnal gyakran párhuzamba állított arany több hónapnyi oldalazás után ismét erőt mutat.

Amint arról korábbi cikkeinkben is olvashattatok, a szomszédunkban kialakult háborús helyzet, illetve a magas inflációval kapcsolatos narratíva is kedvezhetnek a csillogó kavics árfolyamának.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img