Bővít az egyik legnagyobb bitcoin bányász

spot_img

A Marathon Digital Holdings 2022 januárjában 462,1 új bitcoint bányászott, kevesebbet, mint az előző hónapban kitermelt 484,5 BTC-hez képest. A cég pénteki közleménye szerint elérték a számítási kapacitásuk kétszeresét, de ugyanakkor a Montana állambeli telephelyein működési ingadozásokkal kellett szembenéznie. A bányász jelenleg körülbelül 8595 BTC-t tart, amelynek valós piaci értéke körülbelül 330,6 millió dollár.

Éves viszonylatban a Marathon termelése körülbelül 816%-kal nőtt, ami annak volt köszönhető, hogy a bányász folyamatosan kereste a nagyobb hashráta kapacitást és teljesítményt biztosító tárhely megállapodásokat.

A Marathon Digital Holdings bitcoin termelési üteme 2022 januárjában, a legfrissebb adatok alapján (forrás: Marathon Digital Holdings)

A vállalat több mint 93 000 bitcoin bányászgépet kapott a Bitmaintól, amelyek közül 32 710 már üzemel jelenlegi bányászfarmjain. A Marathon életében ez rekord beszerzésnek minősül, közel 879 millió dollárba került.

Mindemellett a cég azon dolgozik, hogy több ezer másik bányászgépet konténerbe helyezzen a Compute North létesítményeiben. A Marathon még tavaly májusban írt alá egy megállapodást az infrastruktúra-fejlesztő céggel 73 000 bányászgép elhelyezéséről és kezeléséről. A szerződés decemberi bővítése további 30 000 bányászgép elhelyezéséről is szól.

Rekord mennyiségű bányászgépet vásárolt a Marathon

“Megkezdtük a bányászgépek konténerekbe történő telepítését a Compute North legújabb létesítményeiben, ahol az építkezés jól halad” – mondta Fred Thiel, a Marathon vezérigazgatója. Ezek a konténerek jelenleg az áramellátásra várnak. A jelenlegi ütemterv alapján úgy gondoljuk, hogy a bányászok telepítése az első negyedévben fog felgyorsulni, és ez a tendencia a második negyedévben és az év hátralévő részében is folytatódni fog.”

Miközben a Compute North létesítményeinek építése továbbra is folyamatban van, a Marathon azt mondta, hogy a jövő év elejére várhatóan a teljes bányászgép arzenálja üzembe lesz helyezve, ami közel 200 000 gépet jelent. Ha az összes gép munka áll, a jelenlegi 3,6 EH/s-ról a bányászflotta másodpercenként 23,3 EH/s teljesítményre lesz képes.

Történelmi és potenciális hashráta növekedés a korábban vásárolt bányászok jelenlegi szállítási ütemezése alapján (forrás: Marathon Digital Holdings)

További bányászattal kapcsolatos híreket és kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, marathon, globenewswire.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img