Megjelent a BNB Greenfield

spot_img

Élesítették a BNB Greenfield első nyilvános teszt hálózatát, a Congo-t. A jelenlegi 0.1-es verzió nagyrészt a fejlesztőknek, mérnököknek és a nagyon korai rajongóknak lesz érdekes. Hosszú távon viszont egy olyan hálózat jöhet létre, ahol maguk a felhasználók – vagyis mi – ellenőrzést gyakorolhatunk az adataink felett, vagyis mi dönthetjük el, hogy ki férhet hozzá és mi határozhatjuk meg a hozzáférési díjakat is.

Gyakorlatilag a tulajdonjog az kriptoeszközökről átterjed az adatokra is. 

Adatok alatt pedig hosszú távon bármilyen tartalmat is érthetünk majd: képes, videós, szöveges. A Greenfield-et sokan az olyan centralizált felhőtárhely szolgáltatókkal állítják párhuzamba, mint amilyen a Google Drive, vagy az iCloud. A különbség az lesz, hogy a Greenfield-en saját magunk birtokoljuk és kezeljük az adatokat egy decentralizált hálózaton, amíg a fenti példákban azok egy központi szolgáltatónál vannak elhelyezve, ami felett az adott techóriás cég rendelkezik.

A koncepció nem újkeletű: nagyjából ezt láttuk már a Filecoin-nál is, de a BNB Chain-nél és a Binance-nél végre megvan az a know-how és az tőkeerő, amivel sikeres lehet egy ilyen terv.

A Greenfield azt is ígéri, hogy új felhasználási területtel bővíti a BNB coinokat. Ezek ugyanis a hálózat natív tokenjei lesznek és valamilyen módon kiveszik majd a részüket az adatkereskedelemből.

A Greenfield már most oda-vissza kompatibilis a BNB Chain-el.

A teljes bejelentés itt olvasható.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img