Montenegró CBDC-t tervez

spot_img

Egy sajtóközlemény szerint a Montenegrói Központi Bank (CBCG) megállapodást kötött a Ripple-lel, amelynek célja egy “kísérleti CBDC program” kidolgozása, majd később az ország “nemzeti stabilcoinjának” az elindítása.

A központi bank célja a CBDC-vel a pénzügyi rendszer stabilitásának előmozdítása és fenntartása, beleértve a bankrendszer, valamint a biztonságos és hatékony fizetési megoldások biztosítása az ország lakosságának az Európai Unióhoz való csatlakozásáig.

A CBCG elnöke szerint Montenegró “naprakész” nemzeti banki trendeket követ, és nagy várakozással tekint a Ripple-lel való együttműködés elé. Dr. Dritan Abazovic montenegrói miniszterelnök még az év elején erősítette meg a Ripple-lel való közös együttműködést, miután találkozott a cég vezérigazgatójával, Brad Garlinghouse-szal.

“A projekt révén a CBCG, a montenegrói kormánnyal és a montenegrói tudományos körökkel együttműködve egy biztonságos digitális valutamegoldás létrehozásán fognak dolgozni, tesztelve a blokklánctechnológia működését és lehetőségeit.”

A projekt során azt is elemezni fogják, hogy a CBDC vagy akár egy nemzeti stabil érme milyen előnyöket és kockázatokat jelenthet az elektronikus fizetési eszközök elérhetőségére, biztonságára, hatékonyságára, és az uniós szabályoknak való megfelelésre. Azt is vizsgálni fogják, ami talán a legfontosabb, hogy mennyire fogja befolyásolni és milyen mértékben fognak sérülni a végfelhasználók jogai és a magánélet védelme.

Tanulj a kripto opciók kereskedéséről az OpcióGuruval és a Kripto Akadémiával. Készülj fel velünk, nézd meg mit tud a Kripto Opció Start oktatóanyagunk.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Tom Emmer kongresszusi képviselőt aggasztják a Fed CBDC tervei

/dailyhodl, rippel, CBGC/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img