Tom Emmer kongresszusi képviselőt aggasztják a Fed CBDC tervei

spot_img

Tom Emmer kriptopárti republikánus szenátor aggodalmát fejezte ki a lehetséges amerikai központi banki digitális valuta (CBDC) kapcsán, ugyanis attól tart, hogy a kormány megfigyelésre használná.

Február 22-én a minnesotai kongresszusi képviselő benyújtotta a CBDC-hez köthető “anti CBDC, megfigyelés elleni törvényt”. Emmer szerint a törvényjavaslat célja, hogy “megvédje az amerikaiakat a pénzügyi magánélethez való jogukhoz”.

Tom Emmer ellenzi, hogy a Federal Reserve (Fed) CBDC-t bocsásson ki. Úgy véli, Kínához hasonlóan, példátlan szintű pénzügyi ellenőrzési és megfigyelési lehetőségeket biztosítana az amerikai kormány számára.

https://twitter.com/GOPMajorityWhip/status/1628397390024638466

A tervezet megtiltaná a Fednek, hogy “a CBDC-t a gazdaság ellenőrzésére használja“, valamint megkövetelné, hogy a Fed CBDC projektjei esetében teljes átláthatóságot biztosítson a Kongresszus és az amerikai polgárok számára.

“A dollár bármely digitális változatának meg kell őriznie a magánélethez, az egyéni szuverenitáshoz és a szabadpiaci versenyképességhez fűződő amerikai értékeket. Bármi, ami ennél kevesebbet nyújt, megnyitja az utat egy veszélyes megfigyelési eszköz kifejlesztése előtt.”

Emmer hozzátette, hogy a törvényjavaslatnak nagy a támogatottsága. A törvényjavaslat támogatói közé tartozik a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottságának alelnöke és a digitális eszközökkel foglalkozó albizottság újonnan kinevezett elnöke is.

Tavaly júliusban Emmer képviselő etikátlan fellépéssel kritizálta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet és annak elnökét, Gary Gensler-t. Akkor azzal érvelt, hogy az ügynökség a jogérvényesítést arra használja fel, hogy kiterjessze hatáskörét a közforrások és a közbizalom rovására. 

“Gensler elnöklete alatt a SEC hataloméhes szabályozó hatósággá vált. Először beszélgetésre invitálja a kriptos cégeket és a végén végrehajtási intézkedésekkel sújtja őket, elriasztva a jóhiszemű együttműködés lehetőségét” – mondta akkor.

Az Egyesült Államok egyébként messze elmarad a világ többi részétől, ami a CBDC fejlesztést illeti. Az Atlantic Council CBDC követő oldala szerint 11 ország már bevezetett egy központi banki digitális valutát. Ráadásul ezek mindegyike a Karib-térségben található, kivéve Nigériát. Tizenhét országban még folynak a kísérleti projektek, 72 ország pedig még a kutatási és fejlesztési fázisnál tart.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Federal Reserve-nek bitcoint kellene vásárolnia

/beincrypto, cryptoslate, forbes, tom emmer/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img