A Federal Reserve-nek bitcoint kellene vásárolnia

spot_img

Cynthia Lummis, Wyoming állam amerikai szenátora azt javasolta, hogy a Federal Reserve tartson bitcoint.

Az Orrin G. Hatch Alapítvány múlt héten csütörtökön rendezett online beszélgető műsorában Lummis azt mondta: “Őszintén szólva nagyszerű ötlet, hogy a Fed bitcoint vásároljon, mivel több mint 40 milliárd dollárnyi devizatartalékkal rendelkezik.”

Lummis a beszélgetést levezénylő moderátornak, Matt Sandgrennek, a Hatch Alapítvány ügyvezető igazgatójának kérdésére válaszolt, aki a kriptogazdaság jövőjéről kérdezte a szenátor asszonyt.

“Az a tény, hogy a bitcoin teljesen decentralizált, idővel egyre elterjedtebbé fogja tenni, és szerintem olyasmi lesz, amit a Fed-nek a mérlegében kellene tartania.”

Randal Quarles, a Fed korábbi felügyeleti alelnöke is jelen volt a beszélgetésen. Ő úgy véli, hogy a jegybank egyhamar nem fogja hozzáadni a bitcoint mérlegéhez.

Ami Lummis-t illeti, ő már régóta kriptopárti és a kriptoipar hangos szószólója. A 67 éves szenátor először 2013-ban vásárolt bitcoint.

Lummis a beszélgetésen elárulta, hogy a veje tanította meg neki, hogyan kell bitcoint vásárolni. Lummis azt is elmondta, hogy korábbi munkaköre során, Wyoming államkincstárnokaként ismerkedett meg a bitcoinnal, és már akkor értékmegőrzőnek tekintette.

Lummis úgy véli, hogy a hagyományos bankok előbb-utóbb integrálni fogják a bitcoint és más digitális eszközöket a kínálatukba, valamint kriptodivíziós részlegeket fognak létrehozni.

A szenátor az utóbbi időben több kripto kezdeményezésben is az élen járt. Tavaly decemberben elküldött egy törvénytervezetet a szabályozóknak és a kriptoipar szereplőinek. A törvényjavaslat célja egyértelművé tenni a kripto szabályozást különböző területeken.

A törvényjavaslat, amelyet a visszajelzések után átdolgoztak, jelenleg a törvényhozási tanácsnál van, amit véleménye szerint mihamarabb nyilvánosságra kellene hozni.

Jelentős enyhítések érkeznek az amerikai kriptoszabályozás során

A javaslat egy önszabályozó szervezet létrehozását szorgalmazza a kriptovaluták számára. Ez a szervezet a döntéshozatal legelején, arról nyilatkozna, hogy az adott kriptovaluta árucikknek vagy értékpapírnak minősül-e vagy sem. Ha pedig a CFTC vagy a SEC valamelyik ügynöksége nem ért egyet ezzel az értékeléssel, akkor a szabályozási keretrendszer szempontjából a maguk irányába húzhatják a dolgot – magyarázta Lummis.

“Ez a törvényjavaslat logikailag körülbelül öt vagy hat darabra bontható, amelyek önállóak. Együttműködünk a szenátus más irodáival mindkét pártban, hogy lássuk, ki érdekelt a banki, az adatvédelmi és a fogyasztóvédelmi kérdésekben.”

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/theblock/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img