A piac eséssel reagált az orosz csapatok éjszakai bevonulására

spot_img

A bitcoin árfolyama tovább esett, miután Oroszország miniszterelnöke az esti órákban beszédet intézett nemzetéhez. Putyin bejelentette, hogy “békefenntartó csapatokat” küld Ukrajna keleti részére, akiket legalább 10 éven át ott állomásoztatna.

A kérdéses területek a 2014-es orosz-ukrán krízis óta függetlennek (de lényegében orosz fennhatóság alatt állónak) tartják magukat, ám ezt Ukrajna soha nem ismerte el és továbbra is az ország részeként tekint rájuk.

A piros nyíllal jelölt részekről van szó

Habár természetesen az ide való bevonulás is fegyveres konfliktusok kialakulásához vezethet, továbbra is kérdés, hogy az orosz csapatok vajon megállnak-e a régiók határainál, vagy valamilyen indokkal még mélyebbre hatolnak Ukrajna területébe.

A történtek hatására hajnalban összeült az ENSZ biztonsági tanácsa is, aminek a soros elnöke (és ez nem vicc) éppen Oroszország.

A kriptókhoz hasonlóan, a számunkra éjszakai órákban nyitó ázsiai részvénypiacok eséssel, az olaj és az arany emelkedéssel reagáltak az ukrán hírekre. A rubel árfolyama szintén zuhant, míg a dollár, jen és svájci frank trió erőt mutatott. A ma hosszú hétvégéről visszatérő amerikai piacnak sok behoznivalója lesz, vagyis a napi kereskedéssel foglalkozók izgalmas délutánra számíthatnak.

Amint arról tegnap már olvashattatok, a piacok háborús helyzetekhez köthető megingása általában rövid életűnek bizonyul.

Amit azonban a jelenlegi helyzetben sem szabad elfelejteni, az az amerikai jegybank március 15-re tervezett ülése, ahol az infláció megfékezése érdekében olyan döntések is születhetnek, amelyek kedvezőtlenül érinthetik a részvény-, illetve a kriptopiacokat.

Ami a hét további kriptós eseményeit illeti, az Intel holnap, vagyis február 23-án szerdán tervezi bemutatni a bitcoin bányászatra kifejlesztett chipjét, csütörtökön pedig a Coinbase, az Egyesült Államok legnagyobb kripto tőzsdéje hozza majd nyilvánosságra negyedéves eredményeit. Ezek a jelenlegi helyzetben valószínűleg nem fogják érdemben és pozitív irányba befolyásolni a bitcoin árfolyamát.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img