Visszavág az OpenSea: olcsóbb és nyitottabb lesz a Blur felemelkedése miatt

spot_img

Az OpenSea, az egyik legnagyobb NFT piactér bejelentette, hogy jelentősen átstrukturálja üzleti modelljét az alacsonyabb platformdíjak és a nagyobb alkotói bevételek irányába, mivel a konkurens piacterek továbbra is elszívják az egykor első számú piactér felhasználói bázisát.

A napokban a felkapott Blur nevű NFT piactér megelőzte az OpenSea-t a napi ETH kereskedési volumenben (alsó ábra), többek között ez is kiváltotta az OpenSea válaszlépéseit.


Az OpenSea három jelentős változtatást jelentett be, hogy visszanyerje az elvándorló ügyfeleit:

  1. Korlátozott ideig 0%-os lesz az adásvétel költsége 
  2. A jövőben az alkotók legalább 0,5%-os díjban részesülnek majd, a vevők pedig opcionálisan többet is költhetnek a vételárból a támogatásra.
  3. Támogatni fogják a hasonló elvekkel működő konkurens NFT piactereken való továbbértékesítést. Különösen a Blur esetében fontos ez, eddig ugyanis az OpenSea a konkurencia- és jogdíjharc miatt nem támogatta a Blur-ön való továbbértékesítést.

Az OpenSea jelenlegi jogdíjpolitikája megakadályozza, hogy a kollekciók bármelyik piactéren jogdíjat termeljenek. Ez különféle okok miatt van így, de végeredményben az alkotók egyszerre csak egy platformon kereshettek jogdíjat eddig.

A két piactér közötti jogdíjháború közepette a közösség tagjai kiemelték a verseny fontosságát az iparágban. Ha nem lennének nulla jogdíjas piacterek, a jelentősebb szereplők, mint az OpenSea, végső soroná árakat emelnének, ami ártana az alkotóknak és a gyűjtőknek.

Az OpenSea a továbbiakban azt tervezi, hogy folytatja a modell tesztelését, és kideríti, mi az ami a legjobban működik a közösség és a szervezet számára. A közösség szerint az OpenSea a jövőben valószínűleg emelné a platformdíjakat, ha sikeresen visszagyűjtené az elvesztett ügyfeleket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img