Coinbase: euro fedezetű stabil coin és egy titokzatos bejelentés

spot_img

Euro alapú stabil coint vezet be a Coinbase. Az euro értékét 1:1 arányban lekövető Euro Coin (EUROC) február 27-től lesz elérhető a tőzsde oldalán.

Az EUROC kibocsátója a jelenleg második legnépszerűbb stabil coint, az USDC-t is felügyelő Circle, ami tavaly nyáron jelentette be a projekt indulását. Az Egyesült Államokban bejegyzett, és részben a Coinbase tulajdonában álló fintech cég a Bank of New York-ban tárolja a coinok ellenértékét garantáló letéteket, amit minden hónapban könyvvizsgálati jelentéssel támaszt alá.

Habár az euro 15 éve lefelé trenddel a dollárral szemben, az Európában élők számára lehet ráció az EUROC használatában, ami mellett akár spekulációs és diverzifikációs szerepeket is betölthet.

Az EUROC első körben USD és EUR ellenében lesz kereskedhető a Coinbase-en, de az Uniswap decentralizált tőzsdén már USDC ellenében is hozzáférhető.

Ugyancsak a Coinbase-hez köthető hír, hogy tegnap este egy titokzatos animációt tettek közzé a tőzsde oldalán, amin egy kék kör és egy mai napra utaló dátum látható.

Fél órával később az Ethereum skálázódást segítő Optimism (OP) lánc egy olyan képet pubikált a közösségi fiókján, amit sokan egy airdop-ra való utalásként értelmeztek, és amin szintén hangsúlyos szerepet kap a fentebb is látható kék pötty.

Az Optimism tavaly már végrehajtott egy nagyobb airdropot, amiben közel 250 000 ethereum tárca, átlagosan 1100 dollár értékű OP tokent kapott ajándékba.

Ahogy azonban a fentebbi közösségi médiás bejegyzésen is látható, az Optimism logója nem kék, hanem piros színű. Jelenleg tehát még mindenki csak találgatja, hogy miről lehet szó, hogy van-e összefüggés a két bejegyzés között, és hogy számíthatnak-e valamilyen airdropra a Coinbase felhasználók?

A tőzsde feltehetőleg a délutáni órákban (az amerikai időzóna szerinti munkaidőben) rántja le a leplet a meglepetésről.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img