Befejeződött a CBDC kutatás első fázisa az USA-ban

spot_img

A Federal Reserve Bank of Boston és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) közzétette a Hamilton Projekt első fázisának eredményeit, ami egy többéves közös CBDC kutatási projekt. A Hamilton Projekt célja a központi banki digitális valuta kutatásának és technológiájának kiépítése.

A Federal Reserve Bank of Boston és az MIT a mai nap folyamán tette közzé a Hamilton Projekt első fázisának eredményeit. A Hamilton Projekt egy működőképes CBDC prototípusának kutatására és megtervezésére irányuló közös munkafolyamat a két intézmény között.

Eddig az Egyesült Államok kormányának egyetlen hatósága sem rendelte el hivatalosan, hogy CBDC-t hozzanak létre vagy valósítsanak meg. A Federal Reserve Bank of Boston azonban a Federal Reserve System (USA Központi Bank) fennhatósága alá tartozik.

Az első fázis célja egy olyan, OpenCBDC-nek nevezett tranzakció feldolgozó szoftver létrehozása volt, amely technikailag kellően megalapozott ahhoz, hogy “általános célú CBDC-ként” működjön egy olyan nagy nemzet számára, mint az Egyesült Államok. A Boston Fed és az MIT az OpenCBDC-t nyílt forráskódú szoftverként tette közzé a GitHubon.

Ami a CBDC-t támogató központi feldolgozómotor megépítését illeti, a “csapat elérte a célját”: a sebesség meghaladta a másodpercenkénti 1,7 millió tranzakciót, és a “tranzakciók túlnyomó többsége” két másodpercen belül elérte az elszámolás véglegességét is. A dokumentumban az is olvasható, hogy a technológia olyan rugalmassággal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az esetleges politikai döntések függvényében kiigazítsák.

Bár a kutatást a Federal Reserve Kormányzótanácsától függetlenül végzik, a Hamilton Projekt arra törekszik, hogy tájékoztassa és gazdagítsa az Egyesült Államok központi banki digitális valutájával kapcsolatos politikai döntéseket. Ráadásul maga a Fed is rendelkezik egy TechLab-bal, amely szintén végez CBDC kutatásokat és kísérleteket.

A projekt tervezésekor prioritást élvezett a felhasználók adatvédelme, bár a használt nyelvezet azt sugallja, hogy az adatvédelmi megfontolások elsősorban a felhasználók harmadik felektől való védelmére összpontosít elsősorban.

A második fázisban a Boston Fed és az MIT más műszaki terveket kutat, hogy tovább optimalizálja az első fázis technológiájának adatvédelmét, rugalmasságát és funkcionalitását. Ez a szakasz évekig fog tartani.

A Hamilton Projektet egyébként két Hamiltonról nevezték el. Nevezetesen Alexander Hamiltonról, aki az Egyesült Államok első pénzügyminisztere és az Egyesült Államok Bankjának (a Federal Reserve elődjének) alapítója volt, valamint Margaret Hamiltonról, az MIT Instrumentation Lab mérnöki szoftverigazgatójáról, aki a NASA Apollo missziójának szoftverét fejlesztette.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cryptobriefing, coindesk/

Befejeződött a dél-koreai CBDC kísérlet első fázisa

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img