Ez az utazó YouTuber elment El Salvadorba, hogy mindenhol Bitcoinal fizessen

spot_img

Ezen sorok írója már régóta követ egy humorista- és utazó YouTubert. PPPeter, a Szlovákiából származó, de Csehországban élő videós egyedi humoráról és utazós videóiról ismert több mint 750 ezer feliratkozójának. Peter nemrég El Salvadorban járt – abban az országban, ami nemrég legális fizetőeszközzé tette a Bitcoint. Peter – aki egyébként csak ismerkedik a Bitcoin-al, bejárt néhány helyet és mindenhol megpróbált Bitcoinal fizetni.

A 19 perces kisfilmet itt megnézheted:

De ha ehhez nincs kedved, összeszedtem neked a fő megállapításokat.

  • A helyi Walmartban nem lehetett Bitcoin-al fizetni.
  • Úgy általában elég sok helyen nemet mondanak a Bitcoin fizetésre.
  • Egy ATM-ben nem sikerült készpénzzel feltölteni egy tárcát, de egy nap múlva a szolgáltató visszautalta a pénzt főhősünknek.
  • Nagyobb sikereket a Bitcoin Beach-en értek el a fiúk: az El Zonte nevű tengerparti városkában már a legtöbb helyen elfogadják a Bitcoint. A hely azért is érdekes, mert évekkel ezelőtt a közösség egyik tagja rájött, hogy rengeteg bitcoint hagyott egy régi pendrive-on. Miután milliárdos lett belőle, minden évben milliókat adományozott a 3000 lakosú falunak. Ott már egy saját, Bitcoin Beach nevű alkalmazást is fejlesztettek és a helyi kereskedők ezt használják az eladásokhoz.
  • A filmben feltűnő kereskedők közül sokan érezhetően nem örülnek a Bitcoinnal fizetni kívánó furcsa turistának és gyakran a tárca alkalmazások használatával is meggyűlik a bajuk.

A fentiekből jól látható, hogy nem fenékig tejfel a Bitcoin fizetés: előjöttek technikai problémák, de probléma volt a kereskedők felkészületlensége is. Emellett láthatóan a helyiek legtöbbje is jobban örülne egy hagyományos zöldhasúnak a termékekért cserébe.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img