Kész a SushiSwap terve, így szerezhetik vissza a pénzüket a pórul járt userek

spot_img

​​A SushiSwap – amely a hétvégén egy hackertámadást áldozata lett – közzétett egy tervet arról, hogyan fogja visszaadni az összes érintett felhasználó pénzét.

Ha a Sushiswap biztonsági csapata által átnézett és befoltozott okos szerződésekben ragadt a felhasználó kriptója, akkor azok már jó eséllyel már a tőzsde birtokában vannak. Azokra majd lehet egy követelést benyújtani egy ún. Merkle Claim okos szerződés keretében.

Ez röviden annyit takar, hogy a fejlesztők készítenek egy honlapot, aminek a felületén kapcsolatba léphetsz egy olyan okos szerződéssel, ami törli a rosszindulatú szerződés engedélyeit a tárcádból és ezután visszaküldi az ellopott tokeneidet.

Ennek részleteiről később fog tájékoztatni a tőzsde.

Ha olyan okos szerződésben ragadt a pénzed, amit most rosszindulatú hekkerek tartanak ellenőrzés alatt, akkor a visszatérítés bonyolultabb lesz és sokkal több időbe fog telni. Ebben az esetben ugyanis követelésről követelésre, egyenként kielemezve kell dönteni azok jogosságáról.

A decentralizált tőzsde megjegyezte, hogy azokat a felhasználókat, akik az elmúlt 10 napban nem léptek kapcsolatba a protokollal, valószínűleg nem érinti a támadás. Ennek ellenére a csapat felszólította a felhasználókat, hogy biztonsági intézkedésként ellenőrizzék a jóváhagyásaikat a tárcájukban. A RouterProcessor2 nevű okos szerződés engedélyét pedig érdemes lehet letiltani ( – a szerk.).

A jogosultságok megvonásáról moonbaby írt egy cikket: 

Így vonhatod vissza a decentralizált tőzsdéknek megadott jogosultságokat

Április 9-én a SushiSwapot a RouterProcessor2 szerződésen lévő jóváhagyással kapcsolatos hibán keresztül kihasználták. Azoknak a felhasználóknak, akik jóváhagyták a sebezhető szerződést, ellopták a vagyonukat – ami összesen mintegy 3,3 millió dollárt. Az egyik támadó már visszaadta a támadás során ellopott 90 ETH-t, míg a BlockSec biztonsági cég további 100 ETH-t szerzett vissza eddig.

Kövesd és beszéld ki a piac legfontosabb eseményeit az ország legnagyobb kriptopénzes közösségével. Csatlakozz a Discord szerverünkhöz!

A hivatalos threadet itt találod:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img