Az új amerikai elnökjelölt is bevonta a bitcoint a kultúrharcba

spot_img

A Republikánus Párt elnöki jelölésére és végső soron az amerikai elnöki székre pályázó Ron DeSantis elmondta, hogy saját magát a kriptopénzek pártfogójának tartja.

„A jelenlegi rezsim nyilvánvalóan ki van akadva a Bitcoinra” – mondta DeSantis az Elon Muskkal közösen tartott Twitter-space eseményen, ahol hivatalosan is bejelentette az amerikai elnöki posztra való indulását. „És ha ez még négy évig így folytatódik, akkor valószínűleg a végére kinyírják”.

DeSantis azt mondta, hogy a kriptót a polgári szabadságjogok egyik ügyének tekinti.

„Egyszerűen nincs meg bennem a késztetés, hogy mindent ellenőrizni kelljen, amit az emberek esetleg csinálnak ezen a téren” – mondta. „A Bitcoin fenyegetést jelent számukra, megpróbálják leszabályozni, hogy ne is létezzen”.

Desantis Florida kormányzójaként aláírta a központi banki digitális valuták államon belüli használatát tiltó törvényt. Az interjú során DeSantis kijelentte, hogy potenciális elnöksége során elkerüli a CBDC kérdést, annak politikai szempontból kedvezőtlen vásárlásokkal és az ezzel való visszaéléssel kapcsolatos aggodalmai miatt.

A Quinnipiac University friss közvélemény-kutatása szerint DeSantis a republikánus és a republikánus érzelmű szavazók körében még mindig lemarad a korábbi elnök, Donald Trump mögött: 56% támogatja Trumpot, majd 25% DeSantist.

DeSantis nem az első republikánus jelölt, aki foglalkozik a bitcoinal. A korábbi gyógyszeripari vállalkozó és jelölt, Vivek Ramaswamy a Miamiban megrendezett Bitcoin 2023 színpadán azt mondta, hogy a következő választásnak a „fiat valuta népszavazásának” kellene lennie, és szintén a CBDC-k ellen lépett fel.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img