Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

A Binance NFT piactere bevezetett egy új funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat kölcsönözzenek úgy, hogy fedezetként NFT-ket használnak.

USDC

Az amerikai bankpánik szépen lassan felőrli a második legnagyobb stabilcoint

Hotbit

Soha nem tartozott a legnagyobbak közé, de milliós nagyságrendű regisztrált felhasználói között szép számmal akadhatnak magyarok is, így őket is érintheti, hogy végleg befejezi működését a 2017 óta működő Hotbit.

TradingView

A TradingView 2022 decembere óta támogatja közvetlenül a Binance Futures (határidős) felületét, vagyis a felhasználók azóta össze is köthetik a népszerű elemző oldal grafikonjait a tőzsdével, hogy magán a TradingView-n keresztül hajtsák végre a trade-jeiket.

Piaci zanza

  • A bitcoin árfolyama immár 10 napja képtelen elrugaszkodni a 26 600 dolláros régióból. A küszködést még nála is látványosabban fejezi ki az ETH grafikonja, ami a hét minden napján kísérletet tett az emelkedésre, ám 1825 dollárnál mintha mindig egy láthatatlan falba ütközött volna, képtelen volt efölött zárni.
  • Érdekes kijelentést tett az Egyesült Államok elnöke. Joe Biden a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G7 országok japán találkozóján nyilatkozott úgy, hogy: “Nem vagyok hajlandó aláírni egy olyan megállapodást, ami védi a gazdag adóelkerülőket és kriptokereskedőket.
  • Az amerikai Digitális Kereskedelmi Kamara a kongresszust sürgette, hogy hozza létre a Digitális Eszköz és Blokklánc Technológia Szolárium Bizottságot (Digital Asset and Blockchain Technology Solarium Commission) a kriptovaluták és a kriptoipar szabályozásának kidolgozására.
  • Fred Thiel, Észak-Amerika egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett bitcoinbányász vállalatának a Marathon Digital-nak a vezérigazgatója azzal érvelt, hogy az amerikai bitcoinbányászok  tervezett megadóztatása külföldre terelné az iparágat. A bányászcég már most keresi az Egyesült Államokon kívüli terjeszkedési lehetőségeket.
  • Az Értékpapír-felügyeletek Nemzetközi Szervezete (International Organization of Securities Commissions – IOSCO) május 23-án 18 alapvető ajánlást tett közzé, hogy globálisan segítsen a kriptoiparra vonatkozó szabályozási javaslatok kidolgozásában vagy a már meglévő kriptoszabályozási törvények kiigazításában.
  • Hétfőn késő este a hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság (SFC) bejelentette, hogy a jövő hónap elejétől kezdve lehetővé teszi a lakossági befektetők számára, hogy bizonyos kriptovalutákkal kereskedjenek a regisztrált kereskedési platformokon.

Kripto Akadémia kisokos

A MetaMask az egyik legnépszerűbb kriptopénz tárca. Biztonságos, könnyen kezelhető, valamint Androidról, iOS-ről és asztali gépekről is elérhető. Ha komolyan szeretnél foglalkozni kriptovalutákkal, akkor egy tárcára mindenképp szükséged lesz, a MetaMask pedig jó választás. Ebben a cikkben a tárcakészítés lépésein megyünk végig. A végére lesz egy kész tárcád, amivel fogadhatsz, küldhetsz és tárolhatsz kriptopénzeket.

MetaMask magyarul: így készíts tárcát

Április havi bitcoinbányász teljesítmények

Április havi bitcoinbányász teljesítmények

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img