Az adósságplafon rendezésére várhat a kripto piac

spot_img

A bitcoin árfolyama immár 10 napja képtelen elrugaszkodni a 26 600 dolláros régióból. A küszködést még nála is látványosabban fejezi ki az ETH grafikonja, ami a hét minden napján kísérletet tett az emelkedésre, ám 1825 dollánál mintha mindig egy láthatatlan falba ütközött volna, képtelen volt efölött zárni.

A következő napokban továbbra is fenntarhatja a bizonytalanságot az Egyesült Államok helyzete. Az ország néhány napon belül államcsődöt jelenthet, ha a politikai pártok nem tudnak megegyezni a további működést lehetővé tevő adósságplafon növeléséről.

Az USA működését régóta csak az egyre növekvő adóssággal lehet finanszírozni. A plafon emelését gyakran (ezúttal is) heves politikai viták előzik meg. (megszavazott adósságplafon, tényleges adósság, szürke sávok: átmenetileg felfüggesztett adósságplafon)

Az amerikai pénzügyminiszter szerint június 1-ig kellene megállapodniuk a feleknek, ezt követően ugyanis a kormányzat már nem lesz képes eleget tenni az általa vállalt kifizetések végrehajtásának (pl.: állami alkalmazottak fizetése, közszolgáltatások finanszírozása, állampapírokra fizetett kamatok kifizetése, stb.).

A világ legnagyobb gazdaságának fizetésképtelensége globálisan éreztetheti a hatását, ami alól valószínűleg a kripto piacok sem jelentenének kivételt.

Ha a bitcoin esni kezdene, a 25 200 dollár környéki régió lehet az, ahol először érdemes a reakcióit megfigyelni. A BTC 9 hónapos oldalazás és többszöri nekirugaszkodás után tört újra a szint fölé, a befeketők ezért kísérletet tehetnek a megvédésére.

Fontosabb események, amik a héten hatással lehetnek az árfolyamokra:

  • szerda 14:30 – USA negyedéves GDP
  • szerda 16:05 – az amerikai pénzügyminiszter beszéde (adósságplafont említheti)
  • szerda 20:00 – FOMC minutes (az utolsó jegybanki ülésről készített jegyzőkönyv megjelenése. Mivel lehet, hogy május elején az utolsó kamatemelést hajtották végre, a részletesebb jegyzetek további utalásokat tartalmazhatnak a szervezet jövőbeli terveit illetően.)
  • péntek 14:30 – PCE fogyasztói inflációs statisztikák

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img