Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Litecoin

Várhatóan augusztus 3-án kerül majd sor a harmadik Litecoin felezésre. Az LTC árfolyamára korábban már kétszer is komoly hatást gyakorolt ez az esemény, és ezúttal is sokan reménykednek abban, hogy a hatás megismétlődhet.

GALA Games

Kiemelt díjazásban részesül mindenki, aki GALA Games játékokkal játszik májusban. A May Mayhem elnevezésű esemény keretében a legtöbb GALA Games játékban most extra jutalmak várnak: már néhány nem túl nehéz játékbeli feladat elvégzéséért is betárazhatsz GALA tokenekből, több száz dollár értékben.

Coinbase

  • Az amerikai szabályozók által kezdeményezett peres eljárásra válaszul, a Coinbase igyekszik megerősíteni nemzetközi jelenlétét. Ezúttal a kriptotőzsde üzemeltetője, a Coinbase Global, többek közt Szingapúrban bővíti szolgáltatásainak körét ázsiai ügyfelei számára.
  • A Coinbase új előfizetési szolgáltatást indított Coinbase One néven.

Ledger

Nagy vihart kavart a Ledger tegnapi bejelentése. A piacvezető hardveres tárca legutóbbi frissítése egy új funkciót vezet be, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók havidíj ellenében egy seed jelszavak visszaállítására alkalmas szolgáltatást használjanak.

PancakeSwap

A PancakeSwap bejelentette a Trading Reward Program elindulását.

Piaci zanza

  • A bitcoin meredek helyzetből futott neki ennek a kereskedési hétnek. Az elmúlt napok esése pénteken, kicsivel a március közepe óta tartó konszolidációs sáv alá szúrva ért véget. Az ezt követő hétvégi oldalazást hétfő hajnalban végül enyhe emelkedés követte.
  • Néhány napja a Bitcoin hálózat tranzakciós díjai az egekbe szöktek, olyannyira, hogy május 7-én a blokkjutalmak több mint 70%-át tették ki. A nagymértékű növekedést egy új szabvány, a BRC-20 token szabvány okozta, korábban pedig a bitcoin NFT-ték (ordinals) mintelése terhelte meg a bitcoin hálózatot.
  • Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) biztosa szerint, már most lemaradásban van az USA az EU-val és az Egyesült Királysággal szemben, ami az egyértelmű kriptoszabályozás megalkotását illeti.
  • Az Európai Unió pénzügyminiszterei kedd délután egyhangúlag megszavazták a Kriptográf Eszközök Piacai (MiCA: Markets in Crypto-assets) törvényt. A témával kapcsolatos egyeztetések 2020-ban kezdődtek meg, az elfogadott javaslatokat a tegnapi zárószavazás véglegesítette.
  • Egyre többször hallunk a médiából arról, hogy bizonyos amerikai kriptos cégek fontolóra veszik egyesült államokbeli székhelyük elhagyását szabályozási egyértelműség hiányára hivatkozva. Az amerikai szabályozói és kormány hozzáállásnak köszönhetően egyes kriptotőzsdék és bányászvállalatok tevékenységük egy részét már kiszervezték más joghatóságokba, ahol kriptobarát törvények és élhetőbb jogi körülmények uralkodnak.
  • A retail (kiskereskedelmi, hétköznapi emberek által folytatott) kriptopénz kereskedés közelebb áll a szerencsejátékhoz és a sportfogadáshoz, mint a befektetések világához. – áll abban a jelentésben, amit tegnap tett közzé az Egyesült Királyság parlamentjének pénzügyi bizottsága.
  • A Hongkongi Monetáris Hatóság (HKMA) május 18-án jelentette be a digitális hongkongi dollár (e-HKD) kísérleti projekt elindítását. A tisztviselők szerint a pénzügyi fizetési és technológiai szektor 16 vállalata fog dolgozni a hongkongi központi banki digitális valuta megvalósíthatóságának tesztkörén. A kísérleti projektben részt vevő vállalatok közé tartozik az Alibaba Group, az Alipay Financial, a Mastercard Asia, a Ripple Labs, a Visa és a HSBC.

Kripto Akadémia kisokos

A MetaMask az egyik legnépszerűbb kriptopénz tárca. Biztonságos, könnyen kezelhető, valamint Androidról, iOS-ről és asztali gépekről is elérhető. Ha komolyan szeretnél foglalkozni kriptovalutákkal, akkor egy tárcára mindenképp szükséged lesz, a MetaMask pedig jó választás. Ebben a cikkben a tárcakészítés lépésein megyünk végig. A végére lesz egy kész tárcád, amivel fogadhatsz, küldhetsz és tárolhatsz kriptopénzeket.

MetaMask magyarul: így készíts tárcát

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img