Szabályozói hátrányba került az USA

spot_img

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) biztosa szerint, már most lemaradásban van az USA az EU-val és az Egyesült Királysággal szemben, ami az egyértelmű kriptoszabályozás megalkotását illeti.

A Financial Times, Hester Peirce SEC biztos kriptoszabályozással kapcsolatos álláspontját közölte pár napja. Peirce köztudottan nem ért egyet azzal az állásponttal, amit jelenleg a SEC képvisel a kriptoiparral szemben, aminek többször is hangot adott

A Financial Times kripto- és digitális eszközök csúcstalálkozóján az ügyvéd asszony azt mondta, hogy a Brüsszel és London által meghatározott keretek a washingtoni törvényhozók számára példaértékűnek kell lennie.

Peirce szerint az USA hatalmas hibát követ el azzal, hogy nem veszi át az Egyesült Királyság és az EU szabályozói megközelítését, amelyek nagyrészt a hagyományos pénzügyi szabályokat alkalmazza a kriptoiparra.

“Az Egyesült Királyság megközelítése olyan, amely modellként szolgálhat számunkra, a MiCA (Markets in Crypto Assets Regulation) szintén modellként szolgálhat számunkra. Szerintem lábon lőjük magunkat azzal, hogy az Egyesült Államokban nincs szabályozási rendszer” – mondta Peirce a csúcstalálkozón.

Az EU kiterjedt szabályozási keretrendszert dolgozott ki még korábban (MiCA), amit áprilisban szavazott meg, és várhatóan jövőre lép hatályba. Az Egyesült Királyság ez év elején alkotott meg egy átfogó, új szabályozási rendszert a kriptovalutákkal kapcsolatban, amelynek célja, hogy a digitális valutákra vonatkozó szabályokat összhangba hozza a hagyományos pénzügyi eszközökre vonatkozó szabályokkal.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

Az Egyesült Királysággal és az EU-val ellentétben az Egyesült Államok nem dolgozott még ki átfogó szabályozási rendszert a kriptovalutákkal szemben, ehelyett amerikai kriptos cégek (legyen az tőzsde, vagy bányászvállalat) elleni végrehajtási eljárási hullámot generált, amelyet a SEC elnöke, Gary Gensler vezet. 

Gensler több alkalommal is ellenállt már a kriptopiacokra vonatkozó új jogszabályok kidolgozása kapcsán, ugyanis azzal érvelt, hogy a meglévő törvények kellően egyértelműek, a jogalkotás szükségtelen. Ha a kongresszus mégis a jogalkotás mellett döntene, fontosnak tartja, hogy a törvényhozók ne ássák alá a már meglévő törvényeket. 

Peirce is tisztában van azzal, hogy az Egyesült Államok az átlátható iránymutatások megalkotása helyett a prominens kriptovállalatokkal (például a Coinbase-szel) szembeni kemény fellépése, arra készteti a kriptovállalkozásokat, hogy más olyan joghatóságokba költözzenek, amelyek már következetes szabályokat hoztak létre. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Házon belül sem ért egyet a SEC

/financial times, dailyhodl, sec/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img