Vizsgálatot indított a SEC az egyik legnagyobb bányásszal szemben

spot_img

Nagyon úgy néz ki, hogy a SEC az észak-amerikai kriptotőzsdék után a bányászokat veszi célba. Az amerikai tőzsdefelügyelet ezúttal Észak-Amerika egyik legnagyobb bányásza, a Marathon Digital ellen nyomoz az értékpapírtörvény esetleges megsértése miatt. 

A tőzsdén jegyzett bányászóriás szerdán hozta nyilvánosságra, hogy újabb idézést kapott az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletétől (SEC) a Montana állambeli Hardinban található 100 megawattos adatközpontjával kapcsolatban. 

A Marathon május 10-én benyújtott negyedéves jelentése szerint még április 10-én kapta meg az idézést a SEC-től, a montanai adatközpont létrehozása során történt pénzügyi tranzakciók kapcsán. Hasonló idézést kapott a kriptobányász és néhány vezetője még 2021. szeptember 30-án. Akkor és most is a montanai Hardinban található adatközpont létesítése körüli eseményeket vizsgálta a SEC.

A bányászcég 2020. októberében egy sor megállapodást kötött több partnerrel egy 100 megawattos adatközpont megtervezésére és építésére vonatkozóan Hardin-ban. Ezzel kapcsolatban a Marathon 2020. október 13-án benyújtotta a 8-K formanyomtatványon közzétett aktuális jelentését, amiben nyilvánosságra hozta, hogy az adatközpont szolgáltatási megállapodás értelmében a bányász 6 millió darab korlátozottan forgalomképes törzsrészvényt bocsátott ki az 1933. évi módosított értékpapírtörvény 4(a)(2) szakasza szerinti regisztráció alól mentesített tranzakciók keretében. Valószínűleg a SEC, a törzsrészvényekre vonatkozó kibocsátást vizsgálja. 

“Tudomásul vesszük, hogy a SEC azt vizsgálja, megsértettük-e a szövetségi értékpapírtörvényt vagy sem. Együttműködünk a SEC-el” – nyilatkozta a Marathon beadványában.

A vizsgálati ügy mellett a bányász május 9-én azt is nyilvánosságra hozta, hogy a Zero Two-val üzleti megállapodást kötöttek annak érdekében, hogy létrehozzanak egy nagy kapacitású merülőhűtéses bitcoin bányászati ​​létesítményt a Közel-Keleten, Abu Dhabiban.

A létesítmény két bányászati adatközpontból fog állni, összesen 250 megawatt kapacitással. A Marathon megjegyezte, hogy Abu Dhabiban a bányászat általában kivitelezhetetlen lenne az elviselhetetlen forróság miatt, azonban a Zero Two-val közösen kifejlesztett egyedi merülőhűtéses megoldás elegendő lesz a bányászgépek működtetéséhez és hűtéséhez. 

Talán érdemes megjegyezni, hogy két hónapja merült fel az amerikai kormány részéről a kriptovaluta bányászokat sújtó új adó bevezetése, aminek értelmében a kriptobányászat során felhasznált villamos energiára vetnének ki 30%-os jövedéki adót. Több gazdasági elemző attól tart, hogy egy ilyen adó egyszerűen Oroszországba, vagy más országokba szorítaná ki az USA-ból a bányászipar főbb szereplőit. Ezzel párhuzamosan az általános politikai hozzáállás sem segíti a bányászati iparág fejlődését az országban. 

Kapcsolódó cikk:

Talán a Marathon az első olyan szereplő, amely hivatalosan is megelégelte a szabályozó hatóságok hozzáállását és más országokban keresi a lehetőségeket. Talán a Marathon lesz az első olyan bányász, amely nem fogja végignézni azt, hogy a kriptotőzsdék ellehetetlenítése után a bányászokat is ellehetetlenítse a jelenlegi szabályozói rendszer. Egyelőre sok a talán, de az már biztos, hogy a Marathon ezzel a közel-keleti létesítményével már nem az amerikai bányász szektort erősíti. Újabb bányász migráció vette kezdetét? 

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex-jelentést és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bányászati korlátozások az USA-ban

/marathon, the block, cointelegraph, sec/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img