Vizsgálatok indulhattak a DCG háza táján

spot_img

Felgyorsultak az események a Digital Currency Group kapcsán. Néhány napja nyilatkoztak arról, hogy felfüggesztik a vagyonkezeléssel foglalkozó leányvállalatának, a HQ Digital-nak a működését. Múlt héten szombaton, pedig a Bloomberg hozott le egy írást, miszerint állítólag már vizsgálatok is folynak a DCG-vel szemben állami szinten.

A brooklyni szövetségi ügyészek a DCG és egy meg nem nevezett kriptohitelezési szolgáltatásokat nyújtó leányvállalat közötti átutalásokat vizsgálják, valamint az informátorok szerint a DCG belső pénzügyi tranzakcióit is elemzik. A vizsgálat kiterjed arra is, hogy mit mondhatott a cég a befektetőknek ezekről a tranzakciókról. Mivel a vizsgálatokat még nem hozták nyilvánosságra az ügyben jártas személyek nevük elhallgatását kérték. 

Állítólag az ügyészek már megkezdték az interjúk és a dokumentumok bekérését. Az informátorok elmondása alapján az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet is vizsgálódik az ügyben. A vizsgálatok még korai fázisban vannak, sem a vezérigazgatót (Barry Silber), sem a Digital Currency Group-ot, sem pedig annak leányvállalatait nem vádolták még meg bűncselekménnyel. 

A vállalat közleményében azt írta: “A DCG erős integritási kultúrával rendelkezik, és mindig is törvényesen végezte üzleti tevékenységét. Nincs tudomásunk arról, vagy okunk feltételezni azt, hogy a DCG-vel szemben bármilyen vizsgálat folyna“.

A DCG leányvállalata a Genesis, amely hitelezési szolgáltatásokat is kínál, közleményében azt írta, hogy nem kommentál konkrét jogi vagy szabályozási ügyeket. “A Genesis rendszeres párbeszédet folytat és együttműködik az érintett szabályozó hatóságokkal, amikor megkereséseket kap” – közölték. 

Egyelőre a SEC és New York keleti körzetének amerikai ügyészi hivatala sem kívánt nyilatkozni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Digital Currency Group leállította vagyonkezelési részlegét

/forkast.news, bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img