A Digital Currency Group leállította vagyonkezelési részlegét

spot_img

Az elmúlt napokban a Genesis körül kialakult helyzetről és a cég jövőjéről szóló találgatásokkal voltak tele a címlapok. Mára virradóra azonban az anyavállalatáról jelentek meg hírek, miszerint a Digital Currency Group (DCG) bezárja vagyonkezeléssel foglalkozó leányvállalatát a HQ Digital-t. A The Information és a The Wall Street Journal is belsős forrásokra hivatkozva osztotta meg az információkat ma hajnalban. A jelentés szerint a HQ Digital már január 2-án leállította működését, amit még 2022 júniusában indítottak el 3,5 milliárd dolláros kezelt vagyonnal.

A HQ Digital leállása a tágabb makrogazdasági környezet és az elhúzódó kriptotél miatt következett be” – nyilatkozta a DCG szóvivője. A szóvivő azt is elmondta, hogy a DCG a jövőben újraélesztheti a leányvállalatot. 

A jelentés szerint a HQ Digital leállását „járulékos kárnak nevezték az FTX összeomlásában”. Ezzel valószínűleg a DGC másik leányvállalatánál, a Genesis Global Capital-nál felmerült problémákra utalhattak. Mint ismeretes és a Kripto Akadémia is beszámolt róla, a Genesis partnere volt az FTX, aminek csődje nagy, a becslések szerint több mint 1,5 milliárd dolláros lyukat ütött a cég könyvelésébe, amit a DCG igyekezett eddig foltozgatni.

A DCG, a Genesis-en kívül számos más kriptovállalat tulajdonosa, köztük a CoinDesk híroldalnak, a Grayscale vagyonkezelőnek, a Foundry bányászati ​​és tanácsadó cégnek, a Luno kriptopénztárcának, valamint a TradeBlock intézményi kereskedéshez szükséges API szolgáltatást nyújtó cégnek. A felsorolt intézmények közül eddig csak a Luno volt érintett, még novemberben szüntette meg a kamatozó pénztárca szolgáltatását.

A Genesis-sel kapcsolatos szintén ma hajnali bejelentés, hogy munkatársainak körülbelül 30%-át bocsátotta el. Az elbocsátások több részleget is érintettek, így a cégnek 145 alkalmazottja maradt. 

További információk szerint a Genesis, még tavaly kereste meg a Moelis & Co. befektetési és pénzügyi tanácsadó céget, hogy értékelje a jövőre vonatkozó lehetőségeit, amelyek közül az egyik lehetséges opció a 11. fejezet szerinti csődeljárás. Akkor a cég a Binance kriptotőzsdétől és az Apollo Global Management magántőke óriástól is megpróbált tőkét bevonni. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Gondok lehetnek a Huobival

/cryptoslate, cryptopotato, the wall street journal, the information, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img