Szorul a hurok a Gemini és a Genesis körül

spot_img

Habár nem tartozik a legnagyobbak közé, a Gemini az amerikai kripto piac ismert szereplője. A Winklevoss testvérek által alapított tőzsde egyik szolgáltatása az Earn program, aminek keretében az itt letétbe helyezett kripto pénzekre lehetett magas 7-8% körüli kamatot szerezni.

A Gemini a legnagyobb kripto hitelező platformot, a Genesis-t bízta meg azzal, hogy forgassa meg az Earn-be érkező pénzeket. Az ilyen hitelezők rendszerint más iparági szereplők, például kereskedő és befektető cégek felé továbbítják a rájuk bízott vagyont, akik a saját stratégiáik, vagy kapcsolataik révén (például ICO-kban való korai részvételekkel) képesek hatékonyan és profitábilisan felhasználni ezeket a forrásokat.

A Genesis egyik ilyen partnere az FTX volt, aminek csődje nagy, a becslések szerint több mint 1.5 milliárd dolláros lyukat ütött a cég könyvelésébe. Amit biztosan tudni lehet, hogy a Genesis 900 millióval tartozik a Gemininek.

A tartozás miatt a Gemini novemberben felfüggesztette az Earn programját, amiért be is perelte őket a tőzsde több felhasználója, mondván nem kaptak megfelelő tájékoztatást arról, hogy az Earn-be befizetett pénzüket átadják a Genesisnek, és így akár el is veszthetik azt.

A Gemini vezetői szerint november óta arra várnak, hogy a Genesis vezetője leüljön velük tárgyalni és együtt találjanak megoldást a problémára, erre azonban egészen eddig nem került sor.

A Gemini részéről tegnap egy nyílt levelet tettek közzé, ami szerint január 8-ig, vagyis a hét végéig adnak időt arra, hogy a Genesis tegyen valamit a megoldás érdekében, különben…

…különben egyelőre nem tudjuk hogy pontosan mi lesz, mert ezt nem fejtették ki részletesen, de feltehető, hogy a Gemini jogi útra fogja terelni a dolgot és talán csődeljárást is kezdeményez a Genesis ellen.

Egy ismert kripto tőzsde, illetve az egyik utolsó még életben lévő kripto hitelező platform nyilvános küzdelme pont nem az az esemény, amire a meggyengült kripto piacnak jelenleg szüksége van. Az ügy talán leginkább aggasztó részlete, hogy a Genesis anyacége a Digital Currency Group, aminek a Genesis melletti másik fő vállalkozása a Grayscale, a világ legnagyobb, 635 000 bitcoint (~10 milliárd dollárt) kezelő befektetési alapja.

A történet emiatt akár nagyobb hullámokat is gerjeszthet, mint amit az ügyfélpénzek “csak” 900 millió dolláros nagysága indokolna, a január 8-i határidő miatt pedig lehet, hogy az első vízfodrok már a napokban elérik a bokánkat.

A Gemini egyébként a szerződési feltételeiben garantálta, hogy 5 napon belül visszaadja azoknak a felhasználóknak a pénzét, akik ki szeretnének lépni az Earn programból, és mivel ennek immár hetek óta nem tud megfelelni, a váltó is kellemetlen helyzetbe kerülhet a már fentebb említett, ellene indított eljárásban.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img