Lendületben a kriptók, évtizedes határvonal közelében a dollár

spot_img

A kripto piac nagy elánnal vágott neki az idei évnek. Miközben a hagyományos piacok az első héten többnyire oldalazva várták, hogy a nagyobb befektetők visszatérjenek az év végi szabadságukról, a vezető kriptovaluták kisebb, de határozott lépésekkel haladtak felfelé.

2023 első napjai: SP500, BTC és ETH

Erősebbnek jelenleg az ethereum mutatkozik, ami ismét elkezdte megközelíteni a november eleje óta kialakult oldalazó sáv felső részét. A bitcoin ugyanennek a tartománynak a középső részén mozgolódik.

A további emelkedés kapcsán két fontos gazdasági esemény időpontját érdemes észben tartani, amelyek tovább lökhetik, vagy meg is fékezhetik a lendületet.

Kedden magyar idő szerint 15:00-kor az amerikai jegybank elnöke fog nyilatkozatot adni, míg csütörtökön 14:30-kor az USA decemberi inflációs adatait (CPI) teszik közzé. A két bejelentés során elhangzottak befolyással lehetnek a jegybank következő kamatemeléssel kapcsolatos döntésére, amire január 31-én fog sor kerülni. A fenti időpontokban emiatt nagyobb kilengésekre lehet számítani.

Mindezzel egy időben a tavaly októberig nagyot menetelő, és a tőzsdei befektetések vitorlájából szelet kifogó dollár is visszakorrigált egy évtizedek óta vízválasztónak tekinthető szint közelébe.

Fontos határvonalhoz érkezett a dollár

Ezzel kapcsolatban fontos lehet az ennek közelében, tavaly áprilisban kialakult árfolyam gyertya, ami az utóbbi évek legerősebb elmozdulását rögzítette.

Ha a dollár rövidebb távon tovább esne, de az április gyertya (kék téglalap) magasságában megállna és újra erőre kapna, azt baljós előjelnek tekinthetnénk. Ez a bázis egy újabb elrugaszkodásra adna lehetőséget, a dollár erősödése pedig a tavalyi évhez hasonlóan idén sem lenne kedvező a kripto piac számára.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A Binance ingyenessé teszi a bitcoin kereskedést

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img