Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Inlock

Újév első napján jött ki az Inlock “Helyreállítási és Szerkezetátalakítási Terve”. Mint ismeretes a platform 2022. november 14-én önkéntesen léptette életbe az emergency shutdown folyamatot, mivel az ügyfélvagyon egy része (megközelítőleg 7 millió dollár értékben) elérhetetlenné vált egyik OTC partnerének hibája miatt. 

Gemini

A Gemini igazgatója a szerda esti órákban lemondott a pozíciójáról. Amint arról mi is beszámoltunk, az amerikai Gemini kripto tőzsde január 8-ig adott határidőt a Genesis kripto hitelező platform üzemeltetőinek, hogy adják vissza a rájuk bízott 900 millió dollárt, vagy kezdjenek egyeztetni a visszatérítés menetéről.

Binance

Ukrajna egyik legnagyobb gyógyszertárláncának, az ANC Pharmacy-nek lett a partnere a Binance. A megállapodás értelmében a gyógyszertárlánc minden egyes telephelyén hamarosan lehetővé teszik a bitcoinnal és kriptovalutákkal történő fizetési megoldást a Binance Pay segítségével.

Huobi

Problémák lehetnek a Huobival. A kínai váltó egykor a világ legnagyobb forgalmat bonyolító kripto tőzsdéje volt, ám a szektort érintő állami korlátozások 2017-es bevezetése óta jelentősen visszaesett a népszerűsége. A tőzsdét októberben adta el annak alapítója, egy Justin Sunhoz, a Tron vezetőjéhez köthető cégnek.

Coinbase

Szerdán megállapodott a Coinbase az amerikai a szabályozó hatóságokkal, ezzel pont került a 2019 óta húzódó ügyre.

Piaci zanza

Ilyen volt 2022 a hagyományos és kripto tőzsdéken. A hagyományos piacok irányadó mutatójának számító SP500 index -19.6%-os eséssel zárta a tavalyi évet.

Az újév kapcsán sok helyen láthattuk felbukkanni az alábbi grafikont. A bitcoin eddigi (rövid) történetében még nem fordult elő, hogy két egymást követő éve is pirosban, azaz negatív hozammal zárult volna.

Szorul a hurok a Gemini és a Genesis körül

Indonéziában a kriptovaluták forgalmazásának felügyelete eddig a helyi árutőzsdei kereskedést ellenőrző bizottság hatáskörébe tartozott, ám ezt hamarosan egy magasabb szintű, általánosabb pénzügyekkel foglalkozó szerv fogja átvenni tőlük. A következő két év során végrehajtott reform egyik pontjaként létrehozásra kerül Indonézia első állami kripto tőzsdéje is, jelentette be a szervezet vezetője.

Forró téma lesz a kriptopénzek ügye az Egyesült Államok Kongresszusának új időszakában. A 118. amerikai kongresszus tegnap ült össze először Washingtonban és 2025. január 3-ig, Joe Biden elnök első ciklusának utolsó két évéig ülésezik.

Napokkal az év vége előtt az olasz szenátus jóváhagyta a 2023-as költségvetést, ami új, magasabb adókulcsot írt elő a kriptokereskedésre vonatkozóan.

Kedden vette kezdetét az FTX igazgatója ellen indított bírósági eljárás. A második legnagyobb kripto tőzsde novemberben ment csődbe, miután egy kiszivárgó dokumentumból kiderült, hogy nem rendelkeznek elegendő fedezettel a kitettségeik finanszírozásához.

Az elmúlt napokban a Genesis körül kialakult helyzetről és a cég jövőjéről szóló találgatásokkal voltak tele a címlapok. Péntek virradóra azonban az anyavállalatáról jelentek meg hírek, miszerint a Digital Currency Group (DCG) bezárja vagyonkezeléssel foglalkozó leányvállalatát a HQ Digital-t.

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img