Lemondott a Gemini igazgatója

spot_img

Amint arról mi is beszámoltunk, az amerikai Gemini kripto tőzsde január 8-ig adott határidőt a Genesis kripto hitelező platform üzemeltetőinek, hogy adják vissza a rájuk bízott 900 millió dollárt, vagy kezdjenek egyeztetni a visszatérítés menetéről.

“A Genesis elkötelezett, hogy megoldást találjon, de nem tudja tartani a határidőt. Ez egy komplex folyamat, amihez több időre van szükség.” – jelentette ki egy tegnap küldött levelében a cég vezetője.

A Genesis az FTX összeomlása után került nehéz helyzetbe, ami több mint 1.5 milliárd dolláros kárt okozhatott számukra. A pontos pénzügyi helyzetükről azóta sem voltak hajlandóak hitelt érdemlően nyilatkozni, így leginkább csak találgatások folynak arról, hogy képesek lehetnek-e még folytatni a működésüket, vagy csak idő kérdése, hogy csődöt jelentsenek.

Ezt már aligha akarta megvárni a Gemini igazgatója, aki az szerda esti órákban lemondott a pozíciójáról. Ha a Genesis nem tud fizetni, a Gemininek zsebből kellene megtérítenie a mintegy 340 000 ügyfelét érintő 900 millió dolláros kárt. Kérdés, hogy ezt képesek lennének-e megtenni, van-e ennyi tartalékuk? Ha nincs, rájuk is csődeljárás várhat.

A Gemini csődje az FTX után rövid időn belül egy újabb, sok amerikai befektetőt érintő kripto botrány lenne, ami még kedvezőtlenebb irányba befolyásolná az USA-ban jelenleg is napirenden lévő kripto szabályozást.

Egyes (egyelőre még csak közösségi médiás) források szerint az amerikai tőzsdefelügyelet is vizsgálja a Gemini és Genesis ügyét, de ezt hivatalosan még senki sem erősítette meg.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img