A világ 70 ezer bitcoin milliomossal lett szegényebb tavaly :(

spot_img

A 2022-es medvepiac során a bitcoin értéke fokozatosan csökkent, ami sok tulajdonos vagyonára pusztító hatással volt. 

A Finbold által megszerzett és feldolgozott adatok szerint jelenleg a bitcoin milliomos tárcacímek száma 28 ezer, ami körülbelül 71%-os, azaz 71 ezerrel való csökkenést jelent a 2022. január 2-i állapothoz képest. Tavaly év elején a milliomos címek száma 99 ezer volt.

Eközben a legalább 10 millió dollár értékű bitcoinnal rendelkező címek száma 2022 januárjában 8190 volt, majd 2023 januárjában az ő számuk is 62,5%-kal zuhant vissza, 3799-re. 

A legtöbb bitcoin tárcacím 100 és 999 dollár közötti értékű BTC-vel rendelkezik, ők 13,5 millióan vannak.

A hálózat összes bitcoin tárcája, annak értéke szerint rendezve: a legnagyobb oszlop a 100 és 999 dollárnyi BTC-t tartalmazó tárca, ők több, mint 13 millióan vannak. Sötétkékkel a tavaly januári mintavétel, világoskékkel az idei. Zárójelben az évben elszenvedett veszteség.

A bitcoin milliomosok számának alakulása tavaly januárban és idén.

Érdemes megjegyezni, hogy a Bitcoin-milliomosok számának csökkenése nem kizárólag a zuhanó árak hatása. Mivel a Bitcoin az elmúlt időszakban egy szabadesésen ment keresztül, megnőtt annak a valószínűsége, hogy a tulajdonosok likvidálják a vagyonukat a további veszteségek elkerülése érdekében. Az intézményes és nagybefektetők is felugrottak a likvidálás vonatra, az amerikai MicroStrategy például több, mint 700 bitcoint adott el. A fejlemény meglepetésnek számított, tekintve, hogy a cég korábban fenntartotta, hogy soha nem adja el a bitcoinjait, most viszont adóügyi okokra hivatkozva megvált azoktól.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img