Megegyezett a hatóságokkal a Coinbase, befizeti a bírságot a KYC elmaradása miatt

spot_img

Szerdán megállapodott a Coinbase az amerikai a szabályozó hatóságokkal, ezzel pont került a 2019 óta húzódó ügyre.

A New York Állami Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma (NYDFS) megállapította, hogy a tőzsde 2018-ban és 2019-ben megsértette a pénzmosás elleni törvényeket, mivel lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy teljes háttérellenőrzés nélkül nyissanak számlát.

A tőzsdét azzal vádolták, hogy hamis, félrevezető vagy pontatlan jelentéseket szolgáltatott az általa üzemeltetett, GDAX néven ismert (azóta Coinbase Pro) tőzsdén lebonyolított tranzakciókkal kapcsolatban.

Az új megegyezés értelmében a Coinbase vállalta, hogy 50 millió dolláros bírságot fizet, valamint további 50 millió dollárt, saját berkein belül a compliance, vagyis a törvényeknek való megfelelés fejlesztésére fordít.

Az egyezség összege hasonló a NYDFS korábbi, pénzmosással kapcsolatos bírságaihoz, amelyeket olyan pénzügyi óriások ellen szabtak ki, mint a Deutsche Bank (150 millió dollár 2020-ban) és a Wells Fargo (65 millió dollár 2018-ban).

2021 márciusában már volt egy hasonló lezárása egy másik Coinbase ügynek. Akkor az áru- és határidős kereskedési bizottság (CFTC) kezdeményezésére egy polgári peres eljárásban 6,5 millió dolláros bírságot volt kénytelen fizetni az USA legnagyobb kriptotőzsdéje.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img