Elindult a Coinbase új előfizetős szolgáltatása, a kisebb tradereknek is megérheti

spot_img

A Coinbase új előfizetési szolgáltatást indított Coinbase One néven. 

Az előfizetők ingyenes kereskedési díjakat, egy dedikált 24/7 ügyfélszolgálatot, előre kitöltött adóbevallási nyomtatványokat, exkluzív CoinTracker és Messari jelentéseket és magasabb staking jutalmakat kapnak. 

Az előfizetős szolgáltatás havonta 29,99 dollárba, vagyis nagyjából 10 500 forintba kerül.

A felhasználók kipróbálhatják a 30 napos ingyenes próbaverziót, mielőtt elköteleznék magukat az új szolgáltatás mellett. Az előfizetési díjat a Coinbase számlán tárolt fiat vagy kriptopénzből vonják le.

A nullás kereskedési jutalék nem vonatkozik az Advanced Trade felületre vagy a tőzsde Pro és Prime tagjaira. 

Ha a Coinbase-en adsz és veszel kriptót, a díjak 0,99 és 2,99 dollár vagy 3,84%-os díj között mozognak. Ez azt jelenti, hogy havonta kb. 10-30 kereskedést kell kötnöd, vagy legalább egy, 800 dolláros kereskedést kell végrehajtanod ahhoz, hogy elérd a 30 dolláros költséget. Ha rendszeresen ekkora volumen felett kereskedsz, már megérheti az előfizetés.

Van viszont egy 10 ezer dolláros havi volumen felső határ is, ami felett már nem jár az ingyenes jutalék.

A fent említett fícsörök mellett egy egy millió dolláros értékű biztosítást is kapnak az előfizetők: lopás vagy átverés esetén egy millió dolláros összeghatárig a Coinbase visszatéríti a vagyonodat.

A biztosítás viszont nem terjed ki mindenre és minden egyes esetet részletes vizsgálatnak fognak alávetni: ha például egy felhasználó egy adathalász webhelyen adja meg jelszavát/2FA-kódját egy csalónak, még ha nem is tudta, hogy csalóval van dolga, előfordulhat, hogy nem lesz jogosult a visszatérítésre.

Mivel gyakran nehéz megállapítani, hogy ki a hibás az átverésekben, és hogy az ügyfél jogos igényt támaszt-e, vagy éppenséggel benne van az átverésben, a Coinbase azt állítja, hogy fenntartja a jogot arra, hogy a jövőben megszüntesse a funkciót a felhasználók számára. 

A biztosításnak viszont vannak alapvető kritériumai:

  • Több, mint 30 napja aktív Coinbase One előfizetéssel kell rendelkezned
  • A Coinbase-fióknak legalább 30 nappal az incidenst megelőzően aktívnak kell lennie.
  • A kétfaktoros hitelesítésnek engedélyezve kell lennie.
  • Engedélyeznie kell a Coinbase App push értesítéseit mobilon.
  • Be kell jelentenie az incidenst a helyi rendőrségnek, és rendelkezned kell a bizonyítékokkal, iratokkal.
  • A számlának a “jóhírűnek” kell lennie a Coinbase belső értékelési rendszerében.
  • Az incidenst a bekövetkezésétől számított 90 napon belül be kell jelentened.
  • Nem lehetsz udvariatlan a Coinbase alkalmazottaival, és nem próbálhatsz kapcsolatba lépni velük a hivatalos ügyfélszolgálati csatornákon kívül.

A Coinbase One jelenleg az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország és Írország felhasználói számára érhető el. A szolgáltatás a hírek szerint a következő hónapokban további 30 országra fog kiterjedni.

Azok a felhasználók, akik regisztrálnak a szolgáltatásra, korlátozott ideig igényt tarthatnak egy exkluzív alapítói NFT-re. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img