Litecoin felezés: ha lesz emelkedés, most kellene kezdődnie

spot_img

Várhatóan augusztus 3-án kerül majd sor a harmadik Litecoin felezésre. Az LTC árfolyamára korábban már kétszer is komoly hatást gyakorolt ez az esemény, és ezúttal is sokan reménykednek abban, hogy a hatás megismétlődhet.

Bár a mintánk nem túl nagy, hiszen a Litecoin 2011-es indulás óta eddig mindössze kétszer került sor a felezésre, ha ezúttal is megismétli magát a történelem, akkor a következő hetekben érdemes lehet majd odafigyelni a bitcoin kistesójára.

Amint arra egy elemző is felhívta a figyelmet, az LTC ebben az időszakban szokta megkezdeni a felezés előtti emelkedésének utolsó és legmeredekebb szakaszát, aminek a csúcspontját a korábbi esetekben a felezések előtti 50. nap környékén érte el.

Napok száma a felezési eseményig:

2015-ös LTC felezés, 2019-es LTC felezés, 2023-as LTC felezés

Ahhoz, hogy ez ismét így történjen, az LTC-nek a következő 3 hét folyamán be kellene gyújtania a rakétákat. Hogy erre tényleg sor kerül-e, azt semmi sem garantálja, de sok szempár szegeződik most a grafikonokra, a felezés rally ugyanis egy olyan könnyen értelmezhető narratívát jelentene, ami mellé sok kereskedő csatlakozhat.

A korábbi felezések során azért a bitcoin segítsége is kellett a litecoin tündökléséhez. A BTC mind az első 2015-ös, mint a második 2019-es LTC felezés előtt emelkedő trendben mozgott, ami kedvező hátszelet biztosított a növekedéshez. Bár a trend irányát tekintve együtt mozogtak, a litecoin ezekben a hetekben sokkal nagyobb százalékos növekedést ért el, mint a bitcoin.

Kék vonallal a litecoin árfolyamát ábrázoltuk, balra a bitcoin 2015-ös, jöbbra a 2019-es grafikonján.

A jelenlegi helyzetben szintén sokat segítene, ha a bitcoin képes lenne elrugaszkodni a jelenlegi konszolidációs sáv mélypontjáról.

Az LTC árfolyam alakulása a bitcoin aktuális grafikonjával összevetve

Ha minden kedvezően alakulna és a Litecoin beindulna, akkor a korábbi események alapján valamikor június 14-e környékén (50 nappal a felezés előtt) érhet véget a Litecoin harmadik felezési rallyja.

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban és a PrimeXBT oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img