Van pár millió forintom, mihez kezdjek vele? – podcast a Hold Alapkezelő elemzőjével

spot_img

“Kurva sok idő és még bukok is vele.” – Balásy Zsolt szerint a legtöbb kezdő befektető nagyjából így tudná megfogalmazni a tőzsdézéssel kapcsolatos tapasztalatait. A Hold Alapkezelő elemzője néhány nappal ezelőtt a Póker Akadémia podcastjában mesélt a befektetések aktuális és általános trendjeiről.

“Az élet minden területén látom, hogy vannak, akik valamit csak a szórakozás miatt csinálnak és vannak, akik tényleg belerakják az energiát, hogy jók legyenek benne.

Vannak akik évtizedek óta táncolnak, de nem mennek el tánciskolába, mert ők csak élvezni akarják. A lányok viszont a képzett táncosokkal szeretnek inkább táncolni. Egy buliban ez a profit.

2020-ban a póker is ilyen volt. A karantén alatt jött a sok unatkozó ember és fizette be a pénzt. Na de kiknek fizette be? Azoknak, akik a korábbi években belerakták az energiát és kiismerték a póker mélységeit.

Na és persze ugyanez történt a tőzsdén is. Sokan jöttek, akik azt hitték, hogy ez csak egy szórakozás. Nem voltak képzettek, nem tudták, hogy mire kell figyelni és hogy emögött több is van a rövid távnál. A vagyonuk pár hónap alatt a képzett befektetők zsebébe vándorolt.”

Az első percek inkább pókeres túlsúlya után a beszélgetés áttér a tőzsdék és a befektetések világára, amelyekről sok érdekességet megtudhatunk. Például említésre kerül benne a Goldman Sachs morbid felmérése, ami arra jutott, hogy a legsikeresebb befektetők a halottak, mert ők mindig türelmesen meglovagolják a legnagyobb trendeket. Talán érdemes lenne tanulni tőlük?

De a vicceken túl szóba került még az is hogy:

  • lehúzás-e egy tőkekezelő évi 2%-os jutaléka, vagy megéri-e kifizetni?
  • mi a helyzet az államkötvényekkel?
  • mik a tipikus kezdő hibák?
  • és ha van pár millió forintunk, akkor mihez kezdjünk vele?

Persze a kriptók sem maradhattak ki az 1 órás beszélgetésből, amit teljes egészében itt tudtok meghallgatni.

Ha szeretsz pókerezni, 25 dolláros ingyen kezdőtőkét szerezhetsz a 888 termébe. Az akcióban való részvételhez kövesd az alábbi lépéseket:

Ingyen póker pénz: a hazánkba visszatérő terem 25 dollárt kínál az új játékosoknak

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img