Elrugaszkodunk-e a mélypontról?

spot_img

A bitcoin meredek helyzetből futhat neki az előttünk álló kereskedési hétnek. Az elmúlt napok esése pénteken, kicsivel a március közepe óta tartó konszolidációs sáv alá szúrva ért véget. Az ezt követő hétvégi oldalazást hétfő hajnalban végül enyhe emelkedés követte.

Ha képes lenne itt megkapaszkodni, a BTC újra tehetne egy kísérletet a csúcstámadással és a 30 000-es régióba való visszatéréssel. Ebben azonban keresztbe tehet neki a vele általában ellentétes irányban mozgó dollár, ami a múlt héten rég nem látott erőt mutatott.

Utoljára 3 hónapja, februárban mutatott a múlt hetihez hasonló erőt a dollár

Érdemes tehát odafigyelni a zöldhasúra. Még ha a hét elején visszaesne és korrigálna is, a fordulás és a további emelkedés jelei újra megingathatják a kriptopiacot.

A bitcoin általában akkor erősödik, ha a dollár gyengül

A hét legfontosabb gazdasági bejelentése az amerikai munkanélküliségi adatok érkezése lehet (csütörtök 14:30), a statisztikákat az amerikai jegybank is figyelembe veszi a következő kamatdöntő ülése során.

A héten egyébként ritkaságszámba menő módon a jegybank 14 képviselője fog felszólalni különböző eseményeken, hogy kommentálja a gazdaság jelenlegi helyzetét. Ezek mindegyikében ott lehet a lehetőség, hogy kihasson az árfolyamokra. A legfontosabb a szervezett elnökének véleménye lehet, amit magyar idő szerint pénteken 17:00 után ismerhetünk meg.

Ugyancsak pénteken veszi kezdetét a G7-ek újabb találkozója, ahol Franciaország, Olaszország, Németország, az Egyesült Királyság, Kanada, Japán és az Egyesült Államok pénzügyminiszterei és központi bankjainak vezetői fognak egyeztetni. Ha a tárgyalásokon, vagy az általuk adott sajtótájékoztatókon esetleg szóba kerül a kripto piacok helyzete és szabályozása, az az árfolyamokban is tükröződhet.

Végül, de nem utolsó sorban szintén pénteken jön el a hagyományos piacokon népszerű kereskedési eszköznek számító opciós szerződések lejáratának határideje, amire minden hónap harmadik péntekén kerül sor. Az OpEx néven ismert esemény most azért kaphat nagyobb figyelmet, mert az Egyesült Államok két nagy politikai pártja között még mindig nem született döntés az ország működését biztosító és jelenleg 31 400 milliárd dollárban maximalizált hitelplafon emeléséről.

Az USA működését régóta csak az egyre növekvő adóssággal lehet finanszírozni. A plafon emelését gyakran (ezúttal is) heves politikai viták előzik meg. (megszavazott adósságplafon, tényleges adósság, szürke sávok: átmenetileg felfüggesztett adósságplafon)

Egyes források szerint az USA költségvetése június 1-ig, mások szerint legkésőbb június 15-ig teszi lehetőve a zavartalan működést, utána elkezdhetnek leállni a közszolgáltatások és állami kifizetések. Az államcsőddel kapcsolatos bizonytalanság nem kedvez a részvénypiacoknak, a befektetők pedig a pénteki lejárat után az opciós portfólióik átrendezésével (is) felkészülhetnek ennek a lehetőségnek a bekövetkeztére. Ha erre tényleg sor kerülne, az szintén nagyobb kilengéseket idézhet elő, ami a kriptopiacokat is érintheti.

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img